ABA - Zadar 'preživeo', Krka ispada iz lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.03.2017.
20:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zadra savladali su Union Olimpiju u poslednjem kolu ABA lige pa će Krka iz Novog Mesta kao poslednjeplasirana izgubiti pravo nastupa u narednoj sezoni.

aba-liga.com/Krka/Drago Perko
aba-liga.com/Krka/Drago Perko

Povezane vesti

Pokušali su košarkaši Union Olimpije da pomognu zemljacima i sačuvaju Krku u regionalnom šampionatu ali je na kraju klub iz Novog Mesta izgubio pravo nastupa u ABA ligi za narednu sezonu.

Košarkaši Zadra savladali su na domaćem terenu Union Olimpiju rezultatom 81:78 (25:21, 13:14, 24:30, 19:13) što im je bilo dovoljno da izbegnu ispadanje iz lige.

Utakmice koje su odlučivale o tome ko će izgubiti pravo nastupa u ABA ligi za narednu sezonu odigrane su u isto vreme, a u jednom momentu Krka je bila u prednosti u odnosu na Zadrane.

Boris Barać (2 sk, 2 as) i Ivan Ramljak (11 sk, 3 as) predvodili su Zadar do trijumfa nad Olimpijom sa po 18 poena, dok je Jakov Vladović bio treći najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu (16 pts, 4 sk, 3 as).

Brendon Džeferson je bio najefikasniji u timu iz Ljubljane sa 20 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a pratio ga je Nikola Janković sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije.

Krka je kao domaćin večeras igrala protiv Cibone i za opstanak joj je trebala pobeda uz trijumf Union Olimpije u Zadru.

Ekipi iz Novog Mesta pošlo je za rukom da se časno oprosti od regionalne lige i da trijumfom nad Cibonom (95:91) stavi tačku na sezonu koju je završila kao poslednjeplasirana na tabeli.

Marko Luković je bio najefikasniji u ekipi Krke sa 24 poena i 6 skokova, a na drugoj strani je Marin Rozić dominirao sa 24 poena i 5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke