ABA - Zvezda naplatila dug sa "zelenaškom kamatom"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.10.2014.
21:43
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je drugu pobedu Regionalnom košarkaškom takmičenju i to na gostovanju aktuelnom prvaku ABA lige. Izabranici Dejana Radonjića revanširali su se sa "zelenaškom kamatom" Ciboni za poraz u polufinalu prošlosezonskog fajnal-fora.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige i jedini predstavnik Srbije u Evroligi deklasirao je večeras ekipu Cibone u okviru drugog kola Regionalnog šampionata.

Izabranici Dejana Radonjiča poigrali su se u "Draženovom Domu" sa aktuelnim prvakom ABA lige i slavili rezultatom 64:88 (11:26, 17:25, 19:27, 17:10) čime su se revanširali "Cibosima" za poraz u prošlosezonskom polufinalu fajnal-fora Regionalnog šampionata.

Već u prvim minutima susreta postalo je jasno da će duel crveno-belih i Cibone biti igra mačke i miša, pošto domaćin nije imao rešenje za raspoložene igrače srpskog tima koji su, kako je vreme odmicalo, bivali sve sigurniji i uvećavali prednost.

Ni u jednom trenutku duel u Zagrebu nije bio neizvestan i postavljalo se samo jedno pitanje - Sa koliko poena prednosti će Zvezda slaviti drugi ovosezonski trijumf?

U takvoj konstelaciji stvari bilo je prostora čak i za atraktivne poteze i za mnogo više slobode u napadu, pa su košarkaši beogradskog kluba opustili ruku i pogađali sa svih pozicija. Gurali su crveno-beli do +30 pred kraj meča ali je Cibona uspela da smanji tu prednost.

Markus Vilijams dominirao je večeras na parketu sa dabl-dabl učinkom. Letošnje Zvezdino pojačanje postiglo je 19 poena, upisalo 11 asistencija i 6 skokova.

Dvocifren učinak u pobedničkom timu ostvarili su još Boban Marjanović (15 pts, 5 sk), Maik Cirbes (15 pts, 5 sk) i Nikola Kalinić (13 pts, 2 as).

Zvezda će nakon novog ubedljivog trijumfa ostati lider ABA lige a u narednom kolu dočekuje Olimpiju koja je večeras bila bolja od Cedevite. Cibona posle dva odigrana kola ima dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke