ABA - Zvezda preživela, Volden junak!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.03.2021.
22:48
Izvor: Sportske.net

Slaba utakmica u Dalmaciji, ali je Zvezda stigla do veoma bitne pobede.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Marko Metlas/DS

Povezane vesti

Pobeda ekipe Crvene zvezde na gostovanju u Splitu, veoma važna pobeda tima Dejana Radonjića za povratak samopouzdanja, bilo je 60:71. 

Od samog početka rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a prvih deset minuta je završeno trojkom Lazića nakon čega je Zvezda vodila sa 17:18. 

Zvezda je preko Voldena i Davidovca uspela da stigne do prve osetnije prednosti, 20:26, ali je domaći tim ponovo uspeo da se vrati u igru.

Pravila je Zvezda dosta grešaka, ali i Split, ističemo i slabo izdanje Džordana Lojda koji je imao 0/2 za dva i 0/5 za tri poena u prvom poluvremenu. Dodao je i 4 izgubljene lopte za indeks -4.

Na odmor je Zvezda otišla sa jednim poenom prednosti, a u nastavku nova klackalica, niti jedna ekipa nije uspevala da se odvoji do dve vezane trojke Crvene zvezde i to preko DObrića i Voldena koji je danas bio fantastičan za novih +6. 

Početak poslednje deonice doneo je novu trojku Voldena i potom poene Davidovca za +8 za goste, i Lendri Noko je svojim skokovima u napadu pravio velike probleme Splitu koji je ipak, uspeo da se vrati u meč. 

Trojku je pogodio Roko Leni Ukić, uz to se desila i nesportska lična greška Branka Lazića koji je i isključen, da bi Luković promašio oba slobodna bacanja što je veoma bitan detalj ovog meča. Ni nakon ubacivanja sa strane Split nije uspeo da dodatno smanji prednost, pa je imao samo 3 poena u napadu gde je mogao da stigne i do mogućih 8. 

Reklo bi se da je Split propustio previše šansi da se vrati u meč, nisu briljirali ni jedni, ni drugi u finišu, promašivali su trojke jednu za drugom, pa je u poslednja dva minuta Zvezda imala +6. 

Dovoljno, ispostaviće se, za sigurnu završnicu i na kraju najveću prednost u čitavom meču. 

Volden je imao 24 poena, sledeći najefikasniji je bio Dobrić sa 12, ostali su bili jednocifreni. Kod Splita Luković i Kedžo po 12. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke