ABA - Zvezdinoj dominaciji ne vidi se kraj!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.01.2015.
22:00
Izvor: Sportske.net

Koliko je ekipa Crvene zvezde Telekom ove sezone dominantna u odnosu na rivale, videlo se i večeras u ''Pioniru', gde je Radonjićev tim sa ''pola gasa'' preslišao nemoćne Zadrane.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Jeste da je Zvezda trenutno u seriji poraza u Top 16 fazi Evrolige, ali to se nimalo ne odražava na učinak crveno-belih u ABA ligi.

Lider na tabeli je večeras upisao i 18. pobedu u isto toliko odigranih mečeva od početka sezone u ABA ligi i sve su realnija očekivanja da će Zvezda okončati ligaški deo sezone sa stopostotnim učinkom.

Pred oko 3.500 gledalaca u beogradskom ''Pioniru'', Crvena zvezda Telekom je savladala Zadar sa 93-66 i tako značajno podigla samopouzdanje posle poraza od Galatasaraja, a pred gostovanje Barseloni u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige.

Večeras se od početka igralo u serijama. Počelo je vođstvom gostiju od 5-0, da bi onda Zvezda zaigrala furiozno i do kraja prve četvrtine napravila neverovatnu seriju 25:2!

Već tada je bilo izvesno da se pitanje pobednika u ovom meču neće postavljati, iako su Zadrani u drugoj četvrtini konačno došli do daha, iskoristili opuštanje crveno-belih i na poluvreme otišli sa ''pristojnim minusom'', od samo devet poena razlike - 44:35.

Međutim, u trećoj deonici nova, nemilosrdna Zvezdina serija. U odsustvu Markusa Vilijamsa, koga je trener Radonjić odmarao, blistao je Stefan Jović, koji je upisao čak 10 asistencija, a odličnu rolu imao je i Čarls Dženkins.

Do kraja se postavljalo pitanje samo kojom će razlikom Zvezda dobiti ovaj meč, a na kraju su se crveno-beli zaustavili na ''plus 27'' - 93:66.

Na kraju, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Čarls Dženkins sa 16 poena, Boban Marjanović je upisao 15, uz devet skokova, a Nikola Kalinić 12 poena. Pomenuti Stefan Jović je uz deset asistencija upisao i šest poena.

U gostujućem timu, najefikasniji Barać sa 13 postignutih poena, a zapažen je bio i Kraljević sa 10 poena i osam skokova.

Posle 18. kola, stanje na vrhu tabele ABA lige izgleda ovako: Crvena zvezda Telekom 18-0, Budućnost 15-3, Cedevita 12-6, Partizan 11-7, Olimpija 9-9, Cibona 9-9...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak