Ako je iko u Partizanu zaslužio da reši derbi, onda je to Edo Murić!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.01.2016.
12:29
Izvor: Darko Mitrović

Posle nekoliko ružnih uspomena u prethodnim derbijima, slovenački reprezentativac je konačno osetio svu draž duela beogradskih crno i crveno-belih. I izrastao od jednog od junaka trijumfa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

''Ja bih ovu pobedu posvetio navijačima. Ako je neko zaslužio ovu pobedu, to su bili oni'', rekao je košarkaš Partizana Čedomir Vitkovac posle sinoćnjeg derbija i pobede crno-belih nad Zvezdom rezultatom 86:81.

A ako njegovu misao ''prenesemo'' na teren, utisak je da, čast svima ostalima, Edo Murić zaslužuje da mu se posveti posebna pažnja posle najnovijeg dvoboja Partizana i Zvezde.

Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš je pre godinu i po ostvario svoju veliku želju da zaigra u crno-belom dresu, između ostalog i da oseti šta znači biti akter velikog beogradskog derbija. Nažalost, prethodnih duela Partizana i Zvezde će se nerado sećati...

I to ne zbog rezultata, već zbog serije nesrećnih okolnosti koje su ga pratile u tim mečevima, pa je doživeo da se na tri duela sa crveno-belima u prethodnim sezonama - tri puta povredi, zbog čega je morao na višemesečnu pauzu koja se ove sezone značajno odrazila na njegovu formu.

Sve je počelo krajem novembra 2014. godine, kada je posle duela sa Jakom Blažičem, košarkaš Partizana doživeo povredu ramena. Pokušao je da stisne zube, nastavi meč, ali nije išlo...

Drugi maler zadesio ga je na utakmici Kupa Radivoja Koraća prošle zime, kada je povredio skočni zglob pošto je posle jednog prodora doskočio na stopalo Luke Mitrovića.




Oporavio se i od toga, ali onda je, u finišu prošle sezone, ponovo u derbiju protiv Crvene zvezde Telekom obnovio povredu ramena, ovoga puta posle duela sa Čarlsom Dženkinsom.

To je bio kraj sezone za njega, usledio je višemesečni oporavak, zbog čega je propustio i dobar deo tekuće sezone.

Nedavno se vratio na parket, što su navijači Partizana jedva čekali, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalaze crno-beli i nezavidan položaj na tabeli, ali Murić nikako nije uspevao da nagovesti da će njegova forma biti u usponu iz meča u meč.

To je posebno došlo do izražaja u prošlom kolu protiv Krke, kada i pored pobede crno-belih, Muriću gotovo ništa nije polazilo za rukom, nije realizovao nijedan šut u tom meču.

A onda je sinoć usledio derbi, Murić je bez straha, silno motivisan dočekao najnoviji duel sa Zvezdom i na kraju izrastao u čoveka odluke.

Upravo je on postigao poslednja četiri poena za Partizan u neizvesnom finišu i onemogućio favorizovanoj ekipi Zvezde da dođe do preokreta.

Ukupno 15 poena, uz pet skokova i tri asistencije upisao je Murić u trijumfu crno-belih i konačno razbio maler u duelima sa najvećim rivalom.

Posle kiše uvek dolazi sunce, zar ne?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
15:41

Naravno, pod uslovom da se ne desi da zaigramo (cak i) Fibinu Evroligu:-)

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
15:40

Apsolutno jeste, ali mora da izbaci te oscilacije u igri kojih ima bas dosta- mozda nam i ostane ako izborimo EK, bice veoma zanimljivo sve do kraja.

avatar
Black Tooth
Tuesday, 26.01.2016
15:12

tako je edo! svi igraju mnogo bolje kod dzileta!

avatar
Tuesday, 26.01.2016
14:00

Čini mi se da su mnogi igrači od dolaska Džikića napredovali (Edo, Vanja, Cvele), dok su kod Božića isti bili uništavani... Veliki korak napred za Partizan je Džiletov dolazak!

avatar
K-A-L-U
Tuesday, 26.01.2016
14:30

Tako je Marinkovic dok je Pera bio na klupi nije imao skoro nijednu trojku,sada ubacuje 2-3 mada on ima jos prostora ali i to je solidan doprinos.. :D