Alekseju Nikoliću prijaju pobede, ali...

Autor: Pavle Knežević
subota 10.11.2018.
22:48
Izvor: Sportske.net

Zna plej crno-belih šta ekipa treba da radi pod novim trenerom.

eurocupbasketball.com/Valencia
eurocupbasketball.com/Valencia

Povezane vesti

Aleksej Nikolić bio je jedan od najboljih u timu Partizana u pobedi nad Cibonom 86:67, pa je na kraju dobio i ovacije navijača upućene njemu, ali on nije hteo sebe da ističe.

"Ne volim kada moram sebe da izdvajam, nekako igram i pokušavam da dajem energiju. To nam je bilo potrebno da se dignemo jer smo loše počeli. Nisam samo to ja bio, bio je tu i Zagor i Gegić, dosta momaka. To nas je diglo, nije bitno kome skandiraju, svi to osetimo i još jače igramo", rekao je Nikolić posle utakmice.

Pogađao si trojke…

"Pokušavam da šutiram kada sam otvoren, sada sam ja bio otvoren, na sledećoj će neko drugi, bitno je da pronalazimo slobodnog igrača, to je i sistem trenera Trinkijerija", rekao je on.

Da li je bilo panike na početku utakmice, trener je rekao da ne smete tako da počinjete utakmice?

"Ne treba razmišljati tako, nismo imali neku preveliku paniku. Tek je bio početak utakmice. Znali smo šta je falilo na startu, a to je energija. To smo uradili i eto, uspeli smo", rekao je slovenački reprezentativac.

Da li je energija urođena ili se treninra?

"Navijači dignu adrenalin pesmom i nama je onda lakše da igramo. Jesmo loše počeli, ali znamo šta znači kada dođu navijači da te podrže. Preuzeli smo odgovornost. Kako oni navijaju mi smo sve jači. Dajemo, naravno, i na treningu maksimum, to je neko moje pravilo", kaže on.

Sledi serija teških utakmica: gostovanje Zenitu, pa Budućnosti, pa Valensija, pa derbi, pa onda Igokea, Asvel, FMP, Turk Telekom, pa Cedevita...

"Lepo je kada se pobeđuje, ipak daleko je ovo od onoga što želimo. Idemo još jače da treniramo kako bismo bili konkurentni jačim timova, ali, sa druge strane, ne smemo da se plašimo nikoga, jesmo neiskusni, ali moramo energijom da napadnemo svakoga", rekao je Nikolić.

Od kada je došao Trinkijeri ne znate za poraz, kako ste se privikli na njega?

"Još se navikavamo, mi na njega, on na nas. Ali polako shvatamo šta traži od nas. Meni je nekako lakše jer smo sarađivali tri godine. Pokušavam saigračima da objasnim šta traži od svakoga. Zahtevan je. Hoće da nas napravi boljim igračima, moramo mi njega da pratimo", objašnjava igrač koji je sa Trinkijerim radio u Bambergu.

Imaš sada drugačiju ulogu?

"Ne opterećujem se, samo hoću da ispunim šta se od mene očekuje. Mogu i bolje, idem po tom principu. Sve će doći treningom. Pokušavam da budem agresivan koliko god mogu, ali, naravno, ja sam plejmejker, moram i da razigram", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke