Alimpijević: "Evoliga je za nas korisna škola"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.11.2017.
12:37
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Šef stručnog štaba KK Crvena zvezda mt:s Dušan Alimpijević rekao je da njegov tim iz svakog meča u Evroligi treba da izvlači pouke i da mu elitno takmičenje posluži kao korisna škola.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u elitnom košarkaškom takmičenju u petak igra utakmicu šestog kola protiv Unikahe u Malagi. Ekipa Crvene zvezde mt:s doputovala je u Španiju u sredu uveče, a na put nije krenuo Pero Antić koji se još uvek oporavlja od povrede.

"Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće", kazao je trener Alimpijević.

Crveno-beli posle pet odigranih utakmica imaju negativan skor pošto su prethodnog četvrtka pretrpeli treći poraz u Evroligi.

"Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu", dodao je Alimpijević.

Unikaha je u identičnoj situaciji kao i Crvena zvezda mt:s, pošto je nakon startnog trijumfa nad šampionom Evrope vezala tri poraza, da bi u petom kolu prekinula negativni niz pobedom nad Anadolu Efesom.

"Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe", rekao je trener crveno-belih.

Crveno-beli su još u sredu u 6.30 odleteli za Pariz gde su proveli ceo dan, čekajući let za Španiju, ali su boravak iskoristili da se odmore i treniraju, a nakon dvočasovnog leta, u sredu oko 23 sata su i stigli u Malagu.

Utakmicom Unikaha - Crvena zvezda mt:s biće "zatvoreno" šesto kolo Evrolige, ali srpskog šampiona nove obaveze čekaju već u nedelju kada dočekuje FMP iz Železnika u okviru ABA lige.

Sledeće srede Zvezda u Beogradskoj Areni dočekuje moskovski CSKA u meču koji je od strane Evrolige označen kao derbi 7. kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Kihot
Thursday, 09.11.2017
14:36

Zato sto idete u školu vas publika i gleda. Svi potrčali da gledaju i plaćaju školarce.. Od para nas navijača i države (opet nas gradjana) plaćate njima školovanje a kada završe školu oni uzmu sebi pare a narod, državu i Zvezdu (i Partizan isto) ko šljivi. Sramota!!!

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 09.11.2017
14:12

Evroliga ove sezone sluzi da se ekipa uigra I stekne iskustvo. Sledece godine nece biti tu Rocesti, Pero, mozda I Milko, morace mladji da povuku uz naravno pojacanja koja ce doci umesto njih. Sta uradimo, uradili smo. Cilj je ABA liga I to mora da se osvoji.

avatar
Diskretni heroj
Thursday, 09.11.2017
13:59

Skolujes igrace od preko 30 god.. toliko o tome