Andrićev promašeni ''penal'' - Nedostatak sreće ili nešto drugo?

Autor: Darko Mitrović
subota 13.12.2014.
22:21
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

I pored loše igre u najvećem delu meča, Partizan je u finišu meča sa Zadrom imao sjajnu priliku da izbori produžetak, ali Mihajlo Andrić nije bio precizan u odlučujućem trenutku sa linije slobodnih bacanja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Upravo su slobodna bacanja večeras bila najslabiji segment igre Partizana u večerašnjem porazu od Zadra. Sramotno deluje statistički podatak da su crno-beli sa linije penala pogodili svega 35% šuteva (7 od 20!?), pa je i trener Velimir Gašić posle meča konstatovao da je to ''nedopustivo''.

A taj dvadeseti šut je izveo Mihajlo Andrić, koji je prethodno sa dve trojke doveo Partizan u priliku da napravi potpuni preokret. Ali, odlučujući šut sa linije slobodnih bacanja nije pogodio, pa su Zadrani na kraju slavili vrednu pobedu.

''Čestitam Zadru na pobedi. U najavi sam rekao da je Zadar u dobrom momentu i da su protiv Cedevite u Zagrebu pokazali da se znaju izvući iz vrlo kriznih i složenih trenutaka, pa su uspešno priveli utakmicu kraju. Naša utakmica je bila na jednu loptu i mogu se povući neke paralele s njihovom protiv Cedevite.

Nisam zadovoljan kako smo izgledali većim delom susreta. Pre svega, promašili smo previše penala, što je nedopustivo na ovako mali broj koševa. U pojedinim fazama nismo na kvalitetan način odgovorili na dozu agresivnosti i čvrstine koju je Zadar nametnuo.


Imali smo velikih problema u organizaciji igre, a kada smo uspostavili ravnotežu i zabili nekoliko laganih poena, oni su bili u problemima. Do kraja smo verovali u pobedu i došli u situaciju da izborimo produžetak, možda i pobedu da smo uhvatili poslednju loptu pod košem. Ali, moram prizanti da je Zadar sasvim zasluženo pobedio i želim mu mnogo sreće u nastavku ABA lige'',
izjavio je Gašić.

Sličan komentar dao je i kapiten Dragan Milosavljević, koji međutim, poslednji promašeni penal Mihajla Andrića pripisuje ''nedostatku sreće''...

''Znali smo da će biti teška utakmica, jer je Zadar mlada ekipa, koja igra vrlo agresivno, čvrsto i borbeno, pogotovo na domaćem terenu. Promašili smo previše slobodnih bacanja i otvorenih šuteva za tri poena, a nažalost na kraju nismo imali ni sreće. Čestitam Zadru na pobedi, a mi se okrećemo sledećoj utakmici'',
izjavio je Andrić.

A kako je Andrić izveo poslednje slobodno bacanje na ovoj utakmici, možete da pogledate OVDE.

Doskora je Partizan imao igrače koji pogađaju kad je najvažnije...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 13.12.2014
23:29

Mora se postati igrač koji pogađa u odlučujućim momentima.