'Armejci' pokazali Zenitu ko je "tata"

Autor: Boban Filipović
nedelja 29.11.2015.
21:26
Izvor: Sportske.net

Utakmica između dve prvoplasirane ekipe VTB lige uopšte nije opravdala epitet derbija jer je u njoj viđena igra mačke i miša. Himki u pobedničkom raspoloženju dočekuje evroligaški duel sa Zvedom u Beogradu.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Zenit iz Sankt Petersburga je pretrpeo prvi poraz u regininalnom takmičenju u gostima u prestonici Rusije kod aktuelnog šampiona i to veoma, veoma ubedljiv.

CSKA je razbio ekipu koja mu je "došla na noge" kao lider rezultatom 113:77 i preuzeo čelo tabele.

Miloš Teodosić
je igrao okruglo 20 minuta i za to vreme imao učinak od 8 poena i 7 asistencija. Zanimljivo, kapiten reprezentacije Srbije nije šutnuo nijednu trojku na ovom meču.

Dominacija 'Amrejaca' najbolje se ogleda u podatku da su se svi Itudisovi puleni upisali u strelce, najefikasniji je bio Nando DeKolo sa 20 poena, jedan manje postigli su nepogrešivi Vitalij Fridzon (2/2 za dva, 3/3 za tri, 6/6 penali) i Kori Higins.

U deklasiranoj ekipi VAsilija Karaševa najraspoloženiji za igru bio je Daudel sa 17 poena.

Himki se prilično ubedljivom pobedom nad Jenisejom (108:92) pred svojom publikom trgao od neočekivanog poraza od Bajerna i u pobedničkom raspoloženju dočekuje put u Beograd, gde ga u okviru 8. kola grupne faze Evrolige čeka duel sa Crvenom zvezdom Telekom.

U pobedi ekipe Janisa Kurtinaitisa danas su prenječili Hanikat i Šved, koji su postigli po 17 poena, Tajris Rajs i Džejms Augustin su ubacili po 14, a crnogorski centar Marko Todorović 12 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke