Asvel početak novog Zvezdinog ciklusa Gavrilović o ispitu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 13.11.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

"Crveno-bele" čeka veoma naporna nedelja.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

U okviru 8. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde ugostiće francuski Asvel u petak od 19 časov u "Štark Areni".

Trener "crveno-belih" Andrija Gavrilović apostrofirao je pobedničku seriju rivala u domaćem prvenstvu.

"Asvel odlično gura i u francuskom prvenstvu, bez poraza su, dobro su ukomponovana ekipa, u dobroj formi. Nama je protekla nedelja bila prilika da malo jače treniramo pred dupli program Evrolige, da se pripremimo za ta bliska iskušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee je mogao da se nazire taj pomak u formi, a meč protiv Asvela biće ispit. To je fizički vrlo moćan tim i biće zanimljivo videti gde smo u ovom trenutku", smatra Gavrilović.

Kapiten ekipe Branko Lazić smatra da je meč sa Francuzima početak novog ciklusa.

"Jako bitna utakmica protiv Asvela, za početak teškog ciklusa koji ćemo imati u narednom periodu. U sedam dana odigraćemo četiri utakmice, od toga tri Evrolige. Iskoristio bih pre svega priliku da pozovem navijače da nas u petak podrže u što većem broju, da pokušamo da odigramo još jedan dobar meč pred početak serije. Što se tiče Asvela, igraju jako dobro, ostvarili su četiri pobede uz tri poraza, sve pobede na domaćem terenu i pokušaćemo da ih iznenadimo kod kuće, da možda nastave tim trendom koji ih prati u ovih sedam kola. Znamo da igraju brzo, da su atletski tim i pokušaćemo da ih zaustavimo u tome i da nametnemo svoj ritam igre", istakao je on.

Bili Beron zna vrline Asvela.

"Asvel je fizički izuzetno snažan, igraju čvrstu odbranu, agresivni su, biće nam potrebni navijači da krenemo od početka dobro. Želimo da nastavimo u dobrom ritmu posle utakmice protiv Igokee, pa i iz dela meča protiv Reala. Biće ovo teška nedelja, za nas kao i za sve ekipe, sa mnogo putovanja. U svakom meču čekaće nas težak protivnik i zato je ovaj posao zabavan. Treniramo svakodnevno, bićemo spremni da krenemo u petak kako treba", ocenio je Amerikanac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke