Atlantik čeka pobednika, dobra vest, nema više Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.10.2018.
21:43
Izvor: Sportske.net

Vrlo je moguće da prva tri tima Istoka budu iz ove, najjače divizije, a svi će odahnuti, nema više noćne more, otišao je na drugu obalu...

youtube
youtube

Povezane vesti

Ono što je sigurno da je Atlantik divizija  veoma kvalitetna i da nosi zastavu Istoka, osim što beznadežno timovi iz Njujorka kvare pogled. Ali, odavde bi trebalo da dođe i prvi tim regularne sezone, verovatno i neko koga ćemo gledati u veliko finale. Van toga, sve je naučna fantastika.

Naime, teško je zamisliti da prstenje bude transportovano na ovu stranu Amerike na kraju sezone, ali divizijski dueli, odnosno bitke za Atlantik bi trebalo da budu vanredno zanimljivi.

BOSTON


Tu se nema mnogo šta pametno reći, sa zdravim Gordonom Hejvardom koga ćemo računati praktično kao novog igrača, ovo je tim koji ima i najdužu klupu u NBA i sve karakteristike velikog tima. Ima i problem, osuđeni su da žive u eri veličanstvenog Golden Stejta i to je prokletstvo koje će ih pratiti ne samo ove sezone.

Nisu menjali puno, ostao je nukleus od fantastičnih igrača, Teri Rozije je izrastao iz senke Irvinga, što je samo još benefit sada kada budu kompletni, sa Tejtumom, sjajnim Smartom, Horfordom koji je našao sebe.

Kajri Irving

Imaju sve na papiru, osim činjenice da bi neka povreda mogla da promeni sve, sa Kajrijem niste sigurni, kako će Hejvard izgledati posle godinu dana pauze teško je reći, neki igrači nikada nisu isti kao pre povrede, to je staro pravilo NBA lige.

Ako Seltiksi imaju neku manu, onda je to manjak igrača u reketu i dominantni centar, ali kada uporedimo sa konkurencijom, zaista je teško tražiti im dlaku u jajetu.

TORONTO

Manje su šanse da završe kao prvi na Istoku u regularnom delu, ali paradoksalno veće da se probiju do bitke za prsten.

Razlog je naravno Lebron, kanadska noćna mora. Toronto je zamenio jednu nevoljnu za drugu nevoljnu zvezdu, Kavi Leonard je stigao u hladne predele, DeRozan se preselio u Teksas.

Šta su dobili Reptorsi?

Leonard

Igrača koji je potencijalno MVP, nekoga ko može da konsoliduje odbranu, plus novi trener Nik Nurs i nije nov, deo je organizacije, mnogo je uradio na ofanzivi, tačnije šutu Reptorsa prošle sezone.

Podsetimo da oni imaju i dalje Kajla Lovrija, kao i strašan unutrašnji potencijal (za razliku od recimo Bostona) u Ibaki i Valančijunasu.

Nemaju tako dugu klupu, možda je problem Kavijeve motivacije, on verovatno nema nameru da dugo ostaje u Kanadi, ali svejedno, ovo je tim za top 3 na Istoku, nema sumnje u to.

Prošle godine su dobili 59 utakmica, ali to je manje važno, jer oni umeju da uprskaju kad je najpotrebnije, možda će sa promenom trenera promeniti i karakter i zaigrati najbolju košarku kada je najvažnije, u plej ofu.

FILADELFIJA

Velika nada u gradu "bratske ljubavi" tim koji može da bude samo bolji. Menjali nisu ništa, Markel Fulc je zdrav, to je dodatak, Ben Simons jedan od najboljih rukija u ovoj deceniji godinu dana stariji, Embid zdrav da predstavlja "pain in the ass" za svaki tim u ligi.

Embid

Liče zaista na grupu mladih siledžija željnih pažnje u pozitivnom smislu, odlično su pokriveni i na šuterskim pozicijama iako je otišao Belineli, tu su Redik i Kovington, Šarić koji može da odradi mnogo toga, krtica MekKonel.

Ali, Bret Braun će tražiti da tim dominira u skoku, tu ne sme ništa da se promeni u odnosu na prošlu sezonu, oni moraju da dobijaju odbranom, jer ima i mana, ako izuzmemo istoriju povreda koja je užasna, ovo je ekipa čiji mozak ne šutira trojke, koja pravi dosta grešaka što je svojstveno mladim timovima, a i ne ohrabruje procenat šuta sa penala.

Ipak, one dobre stvari preovlađuju, na Istoku se dobija atletskim pristupom, čvrstom defanzivom, oni baš to imaju, dodali su još nekoliko "rudara" poput Emeke Okafora, stigao je Vilson Čendler da ojača "trojku".

Kako rekoh ovaj tim može samo bolje u dve poslednje godine dramatično su povećali procente pobeda, istina da nisu privukli veliku zvezdu kojoj su se nadali, ali sve sem polufinala Istoka (nadaju se većim stvarima) biće neuspeh.

Enes Kanter

NJUJORK

Ok, dogovorili smo se pre nekoliko godina, ali ne verujem da i dalje postoje ljudi koji bi da protivreče i da se pale da bi Niksi mogli nešto da naprave. Gledajući tim, pogotovo bez zdravog Porzingisa, gde je Enes Kanter jedini pristojni igrač, oni su na putu za nigde, sigurno jedna od najslabijih ekipa u ligi.

Da ne trošimo previše reči, i moje i vaše vreme su skupi, imaju gubitnički mentalitet, sve to što oni nazivaju "projektom" je drugo ime za konstantni neuspeh. Kada bih nabrajao sve mane, potrajalo bi, Dejvid Fizdejl za neke ima najgori, za neke najbolji posao na svetu, sve što napravi iznad bunara je za ovaj tim uspeh.

Ako ništa makar će razigravati rukije poput Knoksa i Mičela Robinsona, možda Hezonja dobije veću šansu, Porzingis se neće vratiti pre nove godine pa će ofanziva ići preko Hardeveja koji će dobiti puno lopti. Ali to nije nikakva garancija, po meni, gori su i od Netsa i to ne malo...

Rasel

BRUKLIN

Oni su u nekoj tranziciji koja takođe kao i u komšiluku ne znači ništa, oslobodili su se nekoliko igrača, popuz Mozgova, tu bi D'Anđelo Rasel sa svim svojim mušicama trebalo da bude lider tima u ofanzivi, stigao je Kevin Farid koji ima još energije u sebi, mada i igra uglavnom za sebe, sa sobom je poveo Darela Artura iz Kolorada.

Razvijaće mlađe igrače uz mentorstvo starijih poput Džareda Dadlija recimo, optimisti bi to nazvali spojem mladosti i iskustva, ali niti su klinci tako dobri, niti veterani nesebični, pa bih izbegao neke optimistične prognoze.

Istoina još uvek imaju Holisa Džefersona i malo evropskog šmeka u Džananu Musi, mogu dobro da šutiraju, ali odbrana je očajna. U nekoj drugoj diviziji bi bili možda više hajpovani, ali na Atlantiku sa tri strašna tima, oni jedino mogu da budu najbolji u svom gradu.

Prognoza:

Vrlo lako bi Boston, Toronto i Filadelfija mogli da završe na prva tri mesta na čitavom Istoku, ako Netsi odigraju sezonu iznad očekivanja, u nekom trenutku bi se približili top 10, ali videti ih u doigravanju, teško. Niksi nisu za komentarisanje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Sunday, 14.10.2018
21:54

Culi nekad za Horforda ?? Lik je ubica u reketu , uz to imaju fantasticnog Stevensa na klupi sto ih stavlja na mestu mozda i najveceg konkurenta za GSW ove sezone . Toronto nakon njih je jos jedan fantastican tim , na poziciji jednog all stara koji je jako bled u PO su doveli igraca koji je posle LeBrona sigurno najbolji igrac lige i koliko god nezainteresovan bio za ostanak imace sigurno ogroman motiv da napadne finale .

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 15.10.2018
15:18

Al nije u cvetu mladosti,a takodje,on sam Kazinsa ili Obrvu 1na1 ne bi od 20 napada 2x sacuvao,nego je fin centar,koji ce napraviti vrhunski blok,ocistiti put krilu,ali da on brani reket,hvata skokove il sta vec,od toga nema leba. Toronto nema sta da trazi,ne sada,nego narednih 10 godina,em im ni prva petorka nije nista posebno,a klupa ne postoji,mogu i ja da im budem na klupi i nista slabiji ne bi bili,ko protiv Bostona uzme 2 pobede,taj moze da se smatra pobednikom.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.10.2018
01:11

Toronto nema klupuuu ?? Xaxaxa pa oni su prosle god ima najproduktivniju klupu i celoj ligi , itekako imaju kvaliteta . Reket im je sjajan i bekovska linija sa Lenardom i Lourijem je vec sama po sebi odlicna . Sto se drugog tice nzm sto svi pricaju o Kazinsu kad lik ima preozb povredu i preko god dana ce biti u autu i ove sezone ne treba ocekivati mnogo od njega a Horford bez obzira na god je i prosle sezone pokazao da je jedan od boljih centara u ligi i itekako se istakao u duelu sa Embidom a tu je i Bejns koji moze dobro u def doprinetu

avatar
Monday, 15.10.2018
21:17

Tacno! Po meni licno ce Boston ozbiljno namuciti GSW ako ne i osvojiti prsten ove godine. Ozbiljna ekipa, ozbiljan trener i ako Hejvord odigra kako je igrao pre povrede....bice ozbiljan konkurent GSW-u.