Avramović: "Ne žalim što sam se povredio sa reprezentacijom, sve vodi ka uspehu!"

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.09.2022.
12:20
Izvor: Sportske.net

Plej Partizana radi na opravku.

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović oporavlja se od povrede ruke za koju kaže da ne žali što ju je doživeo tokom priprema reprezentacije Srbije.

"Oporavljam se, ostalo je još malo. Videćemo šta kažu rezultati snimka sledeće nedelje. Nije šuterska ruka u pitanju, pa je to pozitivna strana. Nezgodan pad, igrao sam utakmicu s ovakvom rukom, a isprva se nije videlo na snimcima. Na treningu reprezentacije sam kasnije imao taj kontakt i tada dokrajčio šaku. Samo da me prestane bol i videćemo", započeo je Avramović.

Za njega je isprva u javnosti bilo upitno da li će putovati u Prag, ali Avramović je od prvog trenutka znao da je u nemogućnosti da igra barem nekoliko meseci.

"Čim sam video snimak, znao sam da iste sekunde otpadam sa spiska reprezentacije. Svakome je teško što ne može da igra zbog povrede. Ne žalim ni za čim što sam do sada uradio. Nije ovo povreda koja će mi rešiti sudbinu, ali me je zadesila u nezgodnom trenutku. Ova vrsta povrede iziskuje mesec, dva, možda i tri. Nigde se ne žuri. Mislim da se niko ne kaje što ide u reprezentaciju, pa i da mu se desi povreda. Ja bih opet otišao i opet ću otići".

Dometi Srbije na Evrobasketu?

"Što se tiče reprezentacije, ogromne dve pobede. Turci su nas tukli preko ivice faula, a protiv Grčke... Krem de la krem. Spektakularna utakmica za gledanje. Sada je znatno olakšan put ka Svetskom prvenstvu u odnosu na period posle poraza od Belgije. Znali smo šta ovaj prozor nosi i da je najteži. Evropsko prvenstvo? Favoriti smo. Hemija je fantastična i sve vodi ka tome da će se napraviti uspeh. Nadam se medalji", završio je Avramović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke