Baskonija oslabljena za duel sa Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.01.2017.
19:51
Izvor: Sportske.net

Četvrtoplasirana ekipa Evrolige dočekuje sutrašnji meč sa Crvenom zvezdom mt:s u "krnjem" sastavu, što je za španske medije potvrdio trener Baskonije Sito Alonso.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Strateg košarkaškog kluba Baskonija Sito Alonso nahvalio je Crvenu zvezdu mt:s uoči sutrašnjeg okršaja dva kluba u Vitoriji, a otkrio je i to da neće imati sve igrače na raspolaganju.

"Crvena zvezda je tim sa najboljom formom u Evroligi. Radi se o kvalitetnoj i uigranoj ekipi koja igra fantastičnu odbranu" kazao je Sito Alonso.

Prvi međusobni susret ove dve ekipe dobila je Baskonija. Klub iz Vitorije slavio je u Beogradu rezultatom 70:63, ali u sutrašnji meč ulazi nakon ubedljivog poraza u Pireju.

"Okrenuli smo drugi list jer moramo da se fokusiramo na ono što nas očekuje. Važno je da ne zaboravimo meč u Pireju, ali nema potrebe da budemo frustrirani zbog poraza" dodao je Alonso.

Strateg Baskonije sutra neće moći da računa na reprezentativca Gruzije Tornikea Šengeliju koji nije nastupio na poslednjem meču sa Mursijom u ACB ligi, a čeka ga mesec dana pauze.


To će svakako biti pozitivna okolnost za tim Dejana Radonjića, ali ne treba zaboraviti da ni crnogorski stručnjak neće imati sve igrače na raspolaganju jer za Španiju nije krenuo povređeni Nemanja Dangubić.

Utakmica 19. kola Evrolige između Baskonije i Crvene zvezde mt:s igra se u četvrtak od 21.30 uz direktan prenos na prvom kanalu TV Sport klub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
realni navijac
Tuesday, 24.01.2017
09:53

Od svih ekipa koje su izgubile od naše najbolje ekipe samo je fenjer bio kompletan. Plašim se šta će se dogoditi kada budu igrali protiv ekipa koje su kompletne,Mitrović najslabiji nema kvalitet ni za ABA ligu,moguće da mu je opterecenje traka pa bi bilo dobro da mu se ona oduzme jer bi mu to pomoglo.

avatar
Skaut1
Tuesday, 24.01.2017
12:30

I CSKA je bio kompletan. A šta je poenta tvog posta, da Zvezda ima nerealno dobar rezultat u EL? Ovo što Zvezda radi ove godine nije nijedan naš tim od raspada SFRJ na ovamo, a pre toga su timovi imali prava na samo 2 stranca, a sada u EL ima ekipa maltene bez domaćih igrača, primer - Baskonija, Svaka čast momcima i Radonji, već su ispisali istoriju, i tek će.

avatar
Skaut1
Wednesday, 25.01.2017
10:35

1992. su timovi imali pravo na samo 2 stranca, o tome sam pričao. Uspeh Partizana je veliki (najveći od svih srpskih klubova, ali ne i od jugoslovenskih), i razlika je kada imaš 2 stranca (kao tadašnji Partizanovi protivnici) ili 11 kao što ih ima Baskonija. Kada je 12. stranac povređen o kakvoj oslabljenosti ekipe tačno pričamo? Više je nama nedostajao Dangubić, nego njima Šengelija. Imali su u timu 5 umesto 6 bivših NBA igrača, nije šija nego vrat.

avatar
realni navijac
Tuesday, 24.01.2017
22:41

Ne znam zašto se mnogo prepucavamo ali to su činjenice. Nisam ničim hteo da srozam ove velike pobede Zvezde jer sam samo rekao da se dešava da klubovi koju su igrali u Beogradu bili bez pomoći glavnih igrača.Možda je pretenciozna izjava da nijedan klub od raspada bivše SFRJ nije beležio ovakve rezultata jer se zaboravlja Istanbul 1992.god. Pa nekoliko fajnal fora i neznam koliko ulazaka medju 8.ekipe Partizana.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 24.01.2017
08:44

Напред Звездо, напред Институцијо, напред поносу Србије. Донеси нам мало сунца из Шпаније.

avatar
predrag3
Monday, 23.01.2017
23:10

A Dangubic je bas bitan za Zvezdinu igru....

avatar
VikinG
Tuesday, 24.01.2017
10:30

kad malo bolje razmislis i jeste. igra zvezde se zasniva na dobroj odbrani, a danguba je, posle lazica, nas najbolji defanzivac tako da... ako razumes sta sam hteo reci...

avatar
Marcelo kralj
Monday, 23.01.2017
21:09

Ajmo grobari nagrnite haha

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 23.01.2017
21:01

Odlicno bas dobro sto ne igra