Bitna pobeda - Drama u Valjevu, Metalac zaustavio Zadrane!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.11.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda za koeficijent srpske košarke u ABA ligi, Metalac Farmakom je danas savladao goste iz Zadra i tako je zabeležio svoju treću pobedu u ovoj sezoni. Na kraju je bilo 71:67.

Metalac Farmakom/Foto studio Art
Metalac Farmakom/Foto studio Art

Povezane vesti

Odlično prvo poluvreme Metalca je potpuno neutralisano u trećoj četvrtini, pa se ušlo u veoma neizvesnu završnicu na ovom meču u Valjevu. Ipak, slavio je Metalac iako je igrao bez jednog od najboljih igrača, Đorđa Majstorovića koji je juče polomio ruku na treningu.

Na kraju je bilo 71:67 u korist našeg tima.

Nakon izjednačene prve četvrtine Metalac je ubacio u petu brzinu i drugu četvrtinu dobio sa čak 14 poena prednosti.

Ipak, u trećoj deonici neshvatljiv pad srpske ekipe, Zadar je predvođen Anteom Delašom počeo da "sipa" trojke u obruč Metalca pa je razlika veoma brzo nadoknađena.

Zadar je u poslednju deonicu ušao sa zaostatkom od 2 poena, došli su i do prednosti na 5 minuta pre kraja, ali su onda domaći zaigrali sa više koncentracije u odbrani, sprečili poene gostiju i na kraju sasvim zasluženo slavili pobedu.

Ključni detalji desili su se na 20-ak sekundi pre kraja kada je Barać šutirao trojku za izjednačenje, a sjajni Rakićević ga je izblokirao. Metalac je, ipak, promašio čak 5 slobodnih bacanja u poslednjih 40 sekundi, ali to nije bilo dovoljno gostima da slave na ovom meču.

Imali su napad za izjednačenje, ali je Ivan Ramljak poslao loptu košarkašima Metalca na 5 sekundi pred kraj.

Malešević je postigao 17 poena uz 5 skokova, Jevtović je imao 12 poena uz 11 skokova, Jošilo je imao par veoma bitnih poena, završio je meč sa 10 uz 3 asistencije.

Kod gostiju Ante Delaš najbolji, 25 poena uz 4 asistencije, od ostalih samo Barać dvocifren sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke