Bivši igrač Mege nosio Olimpiju do pobede nad Zadrom

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.12.2016.
23:23
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je 13. kolo ABA lige, pobedom ljubljanske Olimpije nad hrvatskim Zadrom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pred oko 750 gledalaca u "Stožicama", domaća Olimpija je savladala Zadrane rezultatom 78-76 (24:21, 21:16, 10:21, 23 : 18).

Vodili su domaći nakon prvog poluvremena sa osam poena razlike, delovalo je daće ostvariti trijumf na svom terenu, ali su sve upropastili u trećoj deonici koju su izgubili sa 11 poena razlike.

Konsolidovali su se ipak u poslednjem kvartalu, do preokreta stigli poenima Bredlija Džefersona na nešto više od četiri minuta do kraja, ali je Zadar vratio prednost nakon dva pogođena slobodna bacanja Ivana Ramljaka na manje od tri minuta do kraja.

Janković poravnava rezultat, da bi Ivan Marinković polovičnim učinkom sa linije penala uveo Zadar sa pola koša prednosti u samu završnicu.

Ipak, predli Džeferson uzvraća sa druge strane sa dva pogođena penala, a potez utakmice verovatno je bila blokada Nikola Jankovića nad Mazalinom u poslednjim trenucima. Devin Oliver je došao do lopte, Barać ga je faulirao i poslao na liniju penala.

Amerikanac je bio polovičan, pogodio je drugo bacanje, ostalo je još jako malo vremena za goste da pokušaju da dođu do poena i eventualno izbore produžetak ili slave, ali je Ivan Ramljak bio neprecizan, te je slavlje domaće ekipe moglo da počne.

Igrač utakmice je nesumnjivo bio bivši centar Mege Nikola Janković sa 24 poena, sedam skokova i dve blokade (jedna odlučujuća u poslednjim trenucima).

Njega su u pobedničkom sastavu pratili Mulaući Džeferson sa po 12 poena, 10 je dodao Mesiček.

U poraženoj ekipi Zadra, 17 poena Ivana Marinkovića, po 15 su dodali Barać i Vladović, dok je 11 upisao Krajina.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke