Bivši trener Zvezde opleo po ABA ligi: "Liga isluženih stranaca, Zvezda nije u evropskom vrhu!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.04.2019.
19:59
Izvor: Sportske.net

Da li je u pravu?

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Nekadašnji trener Crvene zvezde Zmago Sagadin je u opširnom intervjuu za Jutarnji list istakao da ABA liga ide ka raspadu, te da "Crveno-beli" i drugi regionalni klubovi nemaju kvalitet za evropski vrh.

"Smer u kojem ide sadašnja ABA liga je način da se ona raspadne. Svedoci smo niskih strasti, divljaštva, politikantstva, a sve to zajedno nije dobro ni za koga."

"Ne proizvodi se ništa. A baš to je bila je pokretačka ideja kad se osnivala ABA liga. Ta je liga u to vreme i od NBA lige bila priznata kao liga u kojoj se proizvode igrači i bila je to naša velika snaga, ali i velika prilika za mlade igrače. Ovo što imamo trenutno je liga za islužene strance jer samo oni igraju i tu dominiraju, a njihov cilj je samo da uzimaju novac. To je katastrofa za klubove koji igraju ABA ligu", kazao je Slovenac.

"Budućnost je ove sezone igrala Evroligu i pokazala je da tu ne pripada. Kao što Cedevita ili Zvezda nisu ničim pokazali u Evrokupu da pripadaju vrhu. Uostalom, u tom drugom takmičenju po vrednosti u Evropi jedna Andora je u vrhu, a Cedevita ili Zvezda sa svojim legijama stranaca to nisu. To sve govori."

"Treba se resetovati, postaviti stvari opet na čvrste, ali zdrave odnose, inače je ovo kraj ABA lige. Uostalom, gledao sam na TV petu utakmicu finala. Kada utakmica nije počela, bio sam uveren da neće ni početi. Svi zajedno sebi mažemo oči, ne vidimo probleme koji su veliki i koji se neće sami od sebe rešiti", zaključio je Sagadin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 27.04.2019
11:37

ABA liga je ,ako se ništa ne promeni,postala politički i poligon za iživljavanje pojedinaca.Ono što u Evroligi radi Bertomeu,ovde pokušava da bude Čović.Njegov karakter i moralni kredibilitet se odslikao i na samo takmičenje,koje je dostiglo nivo mizerije.Mislim da je uvođenje plej-ofa(pravedniji sistem ,ako je regularnost garantovana),doprinelo da se sve svede na pritiske i politiku i iskazivanje ko je "moćniji".Ovo nema nikakve veze sa sportom i svi koji mnogo ulažu,traže alibi u tuđem dvorištu.Za mene je situacija jasna,prošle godine Budućnost ubedljivo bolja od Zvezde(5:1),a ove godine zastrašujuća dominacija Zvezde(4:2).Sve ostalo je za diskvalifikaciju onih koji proizvode tenzije i daju neodgovorna saopštenja.Prvi korak je vratiti fajnal for(neutralni teren) ili da prvak lige bude i zvanično šampion.Smanjio bi se broj utakmica i domaće prvenstvo ne bi bilo turnir, već redovna liga sa 10 klubova.Čović i Miško su zacementirali FMP i Megu u ABA i domaći klubovi samo preko ABA2 mogu u ABA1.Posebno pitanje je da razvojni tim Zvezde igra u istom rangu takmičenja,što isto u startu čini neregularnim,jer igrači FMP-a igraju protiv istih protivnika i nije im potrebna adaptacija pri seljakanju iz kluba u klub.

avatar
MALI PLAVI
Saturday, 27.04.2019
00:29

Sve je u pravu, oš A do Š!

avatar
ludjak
Friday, 26.04.2019
22:34

Naravno da nema igraca za NBA vise u Aba ligi kad Dule vise nije trener, jedino je on proizvodio....

avatar
Čerek B.
Tuesday, 30.04.2019
15:15

Kada? Ko? Za tvoju informaciju, igrače za NBA trenutno daje MEGA. U doba googla (kad već ne pratiš) ovo ti je težak previd. Dva Duketova igrača, Bertrans i Bogi su u NBA otišli tek nakon "dorade" u Evropi, Veseli i Lovernj su se već vratili (Lovernj otišao nakon "dorade"). Mega je dala nekoliko igrača direktno, o Jokiću ne treba trošiti reči.

avatar
ludjak
Tuesday, 30.04.2019
16:40

dorade? kakva crna dorada, to je on izbrusio, samo je on proizvodio.... Mega izbacila Jokica i to je to, ne racunam Zubca koji je delo Cibone.... svi ostali draftovani Megini igraci su u Evropi.... a da, zaboravio sam na Luvavua.... za razliku od Meginih Duletovi su igrali u svojim ekipama ;)

avatar
milutun
Friday, 26.04.2019
22:20

Рече човек који је Звезду довео до тога да није имала ни играче ни резултате...свако има право да каже нешто о Звезди,сем њега

avatar
Čeki
Friday, 26.04.2019
22:05

Slazem se s covekom. Apsolutno svi klubovi imaju ogroman broj stranaca. Ako se ovako nastavi, igraci iz nase skole ce hteti da idu u manje klubove ABA lige ili u Megu gde bi mogli da igraju, ili da odu prerano u inostranstvo da bi pokusali da unovce talenat. Moraju vise klinci iz skola klubova da se forsiraiu, pa evo npr. Nenadic decko jedva igra, a zasluzio je vise.sigurno.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 30.04.2019
15:17

Ima smisla, ali i nema. Nenadić može da igra za FMP ali u Zvezi ne, što se pokazalo svaki put kad je ušao. Ali ok, tako se kali

avatar
Čerek B.
Tuesday, 14.05.2019
10:54

Dobija je šansu u dosta utakmica regularnog dijela, da me ne shvatiš pogrešno, nemam ja ništa protiv toga da se u tim ubacuju mlađi domaći igrači. Međutim, i sam znaš da to utiče na rezultat a rezultat je nešto čemu svi teže (bar ovi "veliki"). Sada je ulog EL, tako da Zvezda, Partizan, Cedevita, Budućnost ali i svi ostali koji imaju ambicije da zaigraju u EL ne mogu sebi da priušte da u rosteru imaju mlade igrače koji se kale a da isti imaju najvažniju ulogu. Mislim da su Zvezda i Partizan našli dobar balans jer Zvezda osim Nenadića u timu ima Davidovca, Dobrića, Simanića pa i Ristića koji imaju značajnije uloge u timu. Isto kao i Partizn koji ima grupu domaćih igrača koji imaju bitnu ulogu u timu. Činjenica je da su u Zvezdi najkvalitetniji igrači stranci ali to je slučaj sa svim pretedentima za najviši plasman, baš iz razloga koji sam naveo. Bilo bi idealno da u Zvezdi igraju Marjanović, Bjelica, Nedović, Jović, Kalinić...u Partizanu da su Bogdanović, Milosavljević, Milutinov...ali i sam znaš da to nije moguće.

avatar
Čeki
Tuesday, 30.04.2019
18:04

Pa on decko postenu sansu nije dobio. Jedno dve - tri utakmice zaredom da odigra preko 25 min. da se vidi kakav je. Ovako, ne moze se dati neki sud kad ni ne igra decko, a to utice i na psihu onda.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 26.04.2019
21:05

Lako je sada pljuvati i uporedjivati sa prosloscu, ali ranije se kroz ABA ligu nije islo u EL, vec kroz nacionalna prvenstva.
Tako da tada ti nije bio problem da pustis mladje igrace u startu petorku, jer si ih kroz ABA ligu "celicio" za ono sto je bitno, za domace prvenstvo i borbu za EL.

Danas od favorita za osvajanje trofeja niko nece da pusti da mu startu petorku cine igraci od 18 do 26 godina (ko Partizan sezone 2008/2009). Jednostavno nemas taj luksuz.

avatar
Čerek B.
Tuesday, 30.04.2019
15:18

Potpuno sam saglasan. Moderan sport ne poznaje godine i nacije, ili možeš ili ne možeš. Rezužtat je jedino merilo

avatar
barbaroga
Friday, 26.04.2019
20:55

A sva sreca pa toga nije bilo dok si ti trenirao ABA ligase.

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 26.04.2019
20:39

A ti si za razliku od isluženih stranaca u Zvezdi radio džabe i nisi uzimao ni dinara,samo si hteo da stvaraš igrače...ubiće vas zavist i sujeta jer ne možete da priđete srpskim klubovima,kad ne bude Zvezda prva biće partizan i tako u krug,evroligu će da vide slovenački klubovi za jedno 100-ak godina...