Bjelica protiv Bobija, 0:0!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 10.12.2016.
09:39
Izvor: Sportske.net

Srpski remi što se kaže, Bobi na parketu, ali kao da nije. Džordan dobio društvo, Lebron preskočio Hejsa, Toronto gazda Atlantika. Probudila se Atlanta, Mavsi podigli glavu pred derbi Teksasa...

Beta
Beta

Povezane vesti

Srpski derbi to i nije bio. Detroit je svojom gvozdenom odbranom zaustavio Minesotu i odneo pobedu dobivši sve četiri četvrtine. Bilo je vremena da na parketu vidimo i Bobija Marjanovića,ali bez učinka za četiri minuta. Dramond je sa 22 poena i isto toliko skokova rasturio domaćina u reketu. Kod Minesote Vigins 16, Tauns 14 poena, u očajnoj su seriji, sedam od osam poraza, kod kuće nisu pobedili tri nedelje...

Bjelica inače nije bio u timu zbog lakše povrede.

Klivlend je lako izašao na kraj sa Majamijem, a protiv bivšeg kluba je Lebron na večnoj listi najboljih strelaca pretekao Elvisa Hejsa. "Kralj Džejms" je postigao 27 poena, dobio ovacije navijača, sledeći na listi je Mozes Melouns koji ima oko 90 poena više od Lebrona. Kevin Lov je i pored povrede leđa ubacio 28 poena, imao 15 skokova, Irving je dodao 23 za Kavalirse koji su nakon tri poraza dobili tri u nizu.

Dragić 15 poena, 4 asistencije, 3 skoka, Vajtsajd opet loš, sa 8 poena, Majami ne bi sa ovakvom igrom mogao da parira ni mnogo lošijim ekipama od Klivlenda.

Derbi na Istoku pripao je Kanađanima, oni su potvrdili supremaciju na Atlantiku protiv Bostona. Lovri je ubacio 34 poena za Reptorse koji su itekako iskoristili činjenicu da su Seltiksi bez Ajsije Tomasa.Toronto je jurio prednost rivala, izbrisao minus sa poluvemena u kome je Boston vodio i sa +14. Ali, čim su prestali da pogađaju trojke, gosti su vodili glavnu reč.

Orlando bez nade u Severnoj Karolini, Nik Batum je sa 16 poena, 9 skokova i 7 asistencija pružio još jednu dobru partiju, pa su Hornetsi stigli do lake pobede. Vučević loš sa 7 poena kod gostiju, Rudež je dao 9, Hezonja jednu trojku.

Probudila se Atlanta. Nakon sedam poraza, dobili su kod kuće, a sinoć odneli pobedu iz Milvokija. Pol Milsap je potpuno spreman, mnogo je nedostajao ekipi, 23 poena, 14 skokova. Antetokumpo ne na svom nivou sa 14 poena, prodao je 6 lopti, da bi Baksi pobeđivali on mora mnogo bolje.

Vestbruk je stigao Majkla Džordana, sedam uzastopnih dabl-dablova, ali nije imao čemu da se raduje. Njegovih 27 poena, po 10 skokova i asistencija nisu bili dovoljni, Oklahoma je zaustavljena od Hjustona. Harden je u ovom obračunu sa bivšim klubom odneo pobedu, newdostajala mu je asistencija za tripl-dabl, ne mari, piše se trijumf. Veliki posao je odradio Patrik Beverli koji je dočekan uvredama, sećate se kako je povredio Vestbruka 2013. Sada ga je odlično čuvao, mada je plej Oklahome rekao da je promašio previše lakih šuteva.

Videćemo može li da stigne Čembrlena u naredna dva meča, Vilt je u martu 1968. imao devet tripl-dablova u nizu igrajući za Filadelfiju.

Naredni rival za Oklahomu je Boston kod kuće u nedelju, Roketsi večeras u derbiju Teksasa čekaju Dalas.

Mavsi u taj derbi ulaze okokoljeni pobedom nad favorizovanom Indijanom, svojom tek petom u sezoni. Harison Barns je ubacio 25 poena Pejsersima, Ves Metjus dodao 26, izgleda da je šamar od Sakramenta u prošlom meču kada su izgubili sa 31 razlike naterao Dalas da zaigra bolje, iskreno nisu se mogli prepoznati.

Sakramwento je u tesnom meču izgubio od Niksa, Melo Entoni je brojao do 33, sa dva bacanja zapečatio sudbinu domaćina.Odličan je bio Brendon Dženings u odlučujućim trenucima, menjajući povređenog Rouza. Njujork je počistio Sakramento, dobio ih dva puta za šest dana, Niksi su se specijalizovali u poslednje vreme za tesne pobede, imaju šest trijumfa sa manje od šest poena razlike.

I na kraju, Pacifik, Lejkersi protiv Sansa, pobeda je otišla u Arizonu. Lu Vilijams je dao svojih 35 poena za domaćina, ali nije bilo prave pomoći. Bledso sa 30 i klupa Feniksa na kojoj je Barbosa bio lider sa 21 poenom su bili prevaga u meču u kome su izostale odbrane. Sansi su održali prednost u finišu, nakon što su izgubili +18. Ali, pogodili su 13 trojki, najviše u sezoni i to je na kraju donelo tek sedmu pobedu u sezoni. Lejkersi ih imaju 10, nakon obećavajućeg starta, ali bez četvorice povređenih teško da mogu više. Oba ova tima su u procesu tranzicije, navikli su na poraze.

Sakramento - Njujork 100:103
Lejkersi - Feniks 115:119
Dalas - Indijana 111:103
Oklahoma - Hjuston 99:102
Minesota - Detroit 90:117
Milvoki - Atlanta 110:114
Klivlend - Majami 114:84
Boston - Toronto 94:101
Šarlot - Orlando 109:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Saturday, 10.12.2016
14:04

Samo da se sacuvaju od povreda i Niksi su sigurni za plej of!

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 10.12.2016
10:45

I tako samo Vestbruk jedini mi ne dodje na vise poena