Bjelica sve bolji, od Bogija ni traga, ni glasa, Lebron napravio "grešku" karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.12.2019.
08:50
Izvor: Sportske.net

Vodeći timovi nemilosrdni, Bjelica dobar, Bogdana muči koleno. Lebron dobio prvi put u Juti posle gotovo decenije, ali će meč pamtiti po jednoj drugoj stvari...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Dalas je jurio i prestigao Minesotu koja je vodila u većem delu meča. Luka Dončić nije bio na svom standardnom nivou, postigao je 22 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija, pokupio i tehničku usput, ali su igrači sa klupe okrenuli rezultat.

Dvajt Pauel je šutirao 9 od 9 za 24 poena, Džajlen Branson dodao 14 od 16 poena u poslednjoj četvrtini, Mavsi su se probudili na vreme, sasuli pet trojki u finišu i dobili deveti put u deset mečeva.

Kod "Vukova", Tauns i Vigins po 26 poena, Kovington je ubacio 22.

Baksi su na koti 13, nije baksuzna, dobili su toliko mečeva u nizu, noćas su odneli pobedu iz Detroita. Janis je ubacio 35 poena, ekipa deluje nedodirljivo, prethodna dva meča dobila je sa preko 40 razlike. Ni sa Detroitom nisu imali problem, radi se o staroj mušteriji, prošle godine su počistili Pistonse u regularnom delu, a onda je "metla" radila i u prvoj rundi plej-ofa.

Indijana je slavila u Oklahomi, i Pejsersi su u velikoj formi sedam pobeda u osam mečeva. Sabonisov dabl-dabl je konstanta, 17 poena, 13 skokova, Ti-Džej Voren igra sezonu života, 24 poena. U finišu je Oklahoma imala šansu, Ferguson je promašio trojku za izjednačenje, pa je Voren dotukao sa penal domaće.

Boston je slavio protiv Majamija, na 8:0 su kod kuće, Džajlen Braun se raspucao, partija sezone za njega, šest trojki dao je 31 poen. Kemba odličan 28 poena, 7 asistencija, 4 skoka, na drugoj strani Hitu nije pomogao ni Batler 37 poena, najviše od kada je stigao na Floridu. Makami je bio bez trenera, Erik Spolstra je otputovao kući da bi bio uz ženu Niki koja je rodila drugog sina, pomoćnik Den Krejg je vodio ekipu.

Šarlot nije propustio šansu protiv desetkovanih Voriorsa, Golden Stejt je kao džak za udaranje, vratio se D'Anđelo Rasel posle devet mečeva, dao je 18 poena, nedovoljno za ozbiljniji otpor. Devonte Grejem je sasuo rafal od 10 trojki, ubacio 33 poena, to je bila prevaga, imao je i 9 asistencija i 7 skokova.

Odlična partija Gareta Templa, 27 poena, najviše u sezoni, kombinovano sa sjajnom igrom Dinvidija u nastavku bila je dovoljna za trijumf Netsa nad Atlantom. Mladi Houksi gube, 10 od 11 mečeva, Jang igra sjajno 39 poena, a ruki Kem Rediš je dodao 25 za Atlantu. Orlando je dobio Sanse, Aron Gordon je ubacio 32 poena za Medžik, u Čikagu su "Grizliji" položili oružje pred "Bikovima". Teško je bez Dža Moranta, Lavin je postigao 25 poena za Čikago, imali su veliku prednost, umalo prokockali +22, ali su se na kraju održali. Gudurić je realizovao dva bacanja za manje od pet minuta igre.

Još jedan poraz Sakramenta, pali su u Oregonu, MekKolum je nastavio sa sjajnim partijama, ubacio je 33 poena, meč je rešen u poslednjoj četvrtini. Kingsi nisu imali rešenje ni za Vajtsajda koji je uz 22 poena i 16 skokova imao i 7 asistencija, najviše u karijeri. Raspucan je bio i Melo Entoni, Sakramentu nije mogao da pomogne povređeni Bogdanović, nema ni D'Arona Foksa i Beglija, pa ishod u "Moda Centru" nije iznenađenje. Gosti su se dobro držali, ali kada je Portland stegao odbranu u poslednjem periodu, videlo se da nemaju rešenje. U tom delu igre ubacili su samo 21 poen. Bjelica dobar 17 poena, 7 skokova, 4 asistencije...

Lejkersi su dobili protiv Jute, Radžon Rondo je zaustavio vreme, skok mu je nedostajao za tripl-dabl, završio je sa 14 poena, 12 asistencija. Lider je odigrao dobru odbranu, Dejvis promašio samo dva šuta za 26 poena, Lebron dodao 20, uz 12 asistencija, za manje od pola sata. Odbrana je bila ključ, nije se video umor od meča sa Denverom, udelili su rivalima 12 blokada, ukrali im 13 lopti.

Lebron je inače prekinuo seriju poraza u Solt Lejk Sitiju, ali i napravio takve korake koje sudije nisu videle da je sam priznao da je u pitanju njegova najveća greška u karijeri. Jasno, nije ni bitno, zanimljivo da Džejms nije slavio od početka decenije do sinoć u Solt Lejk Sitiju.

Rezultati:

Portland - Sakramento 127:116
Juta - LA Lejkers 96:121
Dalas - Minesota 121:114
Oklahoma - Indijana 100:107
Čikago - Memfis 106:99
Boston - Majamoi 112:93
Atlanta - Bruklin 118:130
Šarlot - Golden Stejt 106:91
Orlando - Feniks 128:114
Detroit - Milvoki 103:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke