Bobi našao "diva blizanca", Bjelica profesorski, MVP Dončić!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.11.2019.
09:06
Izvor: Sportske.net

Marjanović odigrao najbolju partiju za Dalas, Bjelica igra sve bolje, Luka Dončić ima neverovatne brojke. Lebron ga prati, sa Leonardom Klipsi prejaki za Jutu.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sakramento je dobio i drugi meč u nizu, doduše, očekivano, Niksi su zaista preslabi pa lak trijumf Kingsa nije iznenađenje. Bjelica odličan, samo jedan promašaj, ubacio je 10 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, Bogdanović i dalje van šuterske forme. Samo dve trojke iz sedam pokušaja, na kraju 6 poena, po 3 skoka i asistencije.

Kingsi su spustili Njujork na 38% šuta, bili na +32, domaćin je možda i najgori tim lige u ovom trenutku, to doduše, nije nikakva novost.

Novo posrtanje Hjustona, na 50% su nakon šest mečeva, za njih to je neočekivani skor, mada su i prošlu sezonu počeli loše. Harden je ubacio 29 poena, Vestbruk samo 10, ispromašivao se, plus izgubio sedam lopti. Dve velike zvezde Roketsa su "prodale" 13 lopti od ukupno 22 izgubljene svog tima.

Kod Majamija Džimi Batler 18 poena, 9 asistencija 7 skokova, nije imao milosti protiv tima za koji navija, Dragić je dao 15 poena, neverovatno zvuči da je Hit imao prednost od 59:18 u prvom poluvremenu. Jasno, iz te rupe nije bilo povratka za Roketse.

Lejkersi ulaze u očekivanu formu, novi tripl-dabl Lebrona, 21 poen, 13 asistencija, 11 skokova, Entoni Dejvis je ubacio 15, a beležimo i novu dobru partiju Hauarda. Izgleda da će "Supermenov" drugi povratak u grad biti mnogo uspešniji, 14 poena, 13 skokova za Hauarda, bez promašaja, u poslednjoj četvrtini je razbio rivala. Ovo je prva Lebronova pobeda u San Antoniju posle četiri godine.

Fantastični Luka Dončić je nastavio sa partijama koje oduzimaju dah, još jedan tripl dabl Slovenca, 29 poena, 15 asistencija, 14 skokova za lidera Dalasa, njegov tim je sa 41 poenom u poslednjoj četvrtini slomio Klivlend. Marjanović odličan 12 poena, 8 skokova, dobio je 15 minuta. Porzingis je imao šest blokada, zanimljivo Dončić je kompletirao tripl dabl na oko četiri minuta pre kraja treće četvrtine, asistirao je Bobiju. Slovenac ima nestvarne brojke u prvih šest utakmica 26.7 poena, 10.3 skokova, 9.5 asistencija.

Bobi i Porzingis su delovali odlično u tandemu.

"Volim Bobija, to je moj drug, sjajno delujemo zajedno, atrakcija je za publiku da vidi dva diva u istom trenutku na parketu", kaže Letonac.

Kavaj Leonard je bio odmoran, Klipsi su u derbiju večeri savladali Jutu, "Kandža" je postigao 30 poena, na drugoj strani Mičel 36, Bogdanović 19, Majk Konli opet očajan, nikako da nađe sebe u novom klubu. Leonard je pokazao kakva je prevaga, u poslednjoj četvrtini kada se rezultat lomio, ubacio je 18 poena, pa su se Klipersi osvetili za poraz u "slanoj državi" prošle nedelje, kada je Kavaj odmarao.

U prvom meču večeri, Indijana je slavila protiv Čikaga, Ti-Džej Voren je ubacio 26 poena, Goga Bitadze počeo utakmicu umesto povređenog Tarnera. Gruzijac, bivši igrač Mege i Budućnosti je bio solidan 9 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Pejsersi su osim povređenog Oladipa i Tarnera, bili i bez Sabonisa, ali tim je žilav, kako smo i rekli, nikada ih ne treba otpisivati, posle sporijeg starta pokazuju koliko dugu klupu imaju.

Rezultati:

Indijana - Čikago 108:95
LA Klipers - Juta 105:94
Klivlend - Dalas 111:131
San Antonio - Lejkersi 96:103
Majami - Hjuston 129:100
Njujork - Sakramento 92:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke