Bogdan Bogdanović - Samo nebo je granica

Autor: Vladimir Nestorović
ponedeljak 18.08.2014.
10:45
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre 22 godine rođen je momak koji je oduševio košarkašku Evropu, ali ćije igre se prate i u NBA ligi. Ljubimac navijača Partizana, ali i svih iskrenih ljubitelja košarke u Srbiji - Bogdan Bogdanović.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nakon sezone u kojoj je u potpunosti pokazao svoj ogromni košarkaški potencijal, Bogdan Bogdanović izabran je na NBA draftu od strane Finiks Sansa, a usled odluke da ostane u Evropi preselio se u Istanbul, gde će u narednom periodu nositi dres Fenerbahče Ulkera.

Pred njim su velika očekivanja, kako u turskom evroligašu, tako i u reprezentaciji Srbije. Pred 'Orlovima' je 'Mundobasket' u Španiji, a usled povreda Miloša Teodosića i Nenada Krstića, zbog kojih je neizvesno da će oni otputovati na Pirineje, očekuje se da upravo Bogdanović preuzme odgovornost i pokaže da je stasao za takav izazov.

Sjajne partije u dresu Partizana u Evroligi nisu ostale neprimećene, pa je ovaj mladić koji danas slavi svoj 22. rođendan poneo nagradu "Zvezde u usponu" koju dodeljuje najkvalitetnije kontinentalno takmičenje. Treba istaći da je u najvećem delu sezone, usled povrede saigrača Lea Vestermana, igrao na poziciji plejmejkera, ali ga to nije sprečilo da postane pravi vođa svoje ekipe.

Kruna sezone bila je finalna serija Superlige Srbije, kada je na četiri utakmice protiv Crvene zvezde Telekom u proseku beležio 30.7 poena po meču. Uprkos blagom padu u formi nakon završene sezone, što je i očekivano u ovom delu priprema, na jučerašnjem finalu 'Trofeja Beograda' upravo je njegova serija odlučila pobednika, a utakmicu je završio sa 13 ubačenih poena.

Srbiju na 'Mundobasketu' očekuju mečevi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom, a svi ljubitelji ove igre u našoj zemlji nadaju se da će Bogdan sa sjajnim igrama, i da če naša reprezentacija tako dobiti još jednog asa, koji će nam vratiti zvanje 'zemlje košarke'.

I za kraj, uživajte u najboljim Bogdanovim potezima iz prethodne sezone, a nama ostaje da mu poželimo sve najbolje u nastavku karijere.

Ne propustite