Bogdan o Partizanu: "Samo malo strpljenja"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.10.2014.
21:34
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana i miljenik "Grobara" redovno prati utakmice crno-belih a nešto lošije otvaranje sezone ne vidi kao prepreku da se na kraju ostvare dobri rezultati.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mesec dana prošlo je od zvaničnog početka sezone za košarkaše Fenerbahčea među koje se od minulog leta svrstava i Bogdan Bogdanović.

Doskorašnji košarkaš Partizana još uvek se privikava na novu sredinu, trenera i saigrače što je u razgovoru za "Novosti" i sam potvrdio.

"Sve je ovo još novo za mene. Učim, snalazim se, imam pomoć saigrača, naših i stranih, trenera, stručnog štaba. Dobro smo otvorili sezonu. Jedino smo kiksirali protiv Gazijantepa, što je uslovljeno padom koncentracije. Mnogo je nas novajlija, pa se još upoznajemo. Ali, sve dolazi na mesto" ukratko rekapitulira do sada urađeno srpski reprezentativac.

Uprkos činjenici da je već tokom prvih mesec dana igranja za Fenerbahče morao da da uloži mnogo truda i vremena kako bi se uklopio u sistem, Bogdan Bogdanović ne zaboravlja "korene".

Svoj bivši klub, bivše saigrače, Bogdan redovno prati i traži od srpske javnosti i "Grobara" strpljenje jer ne sumnja da će rezultati doći.

"Nije nimalo lako kada ode toliko igrača, ali znam većinu momaka koji sada igraju i koliko oni i stručni štab ulažu da bi bilo bolje. Ako se ne varam, i sezonu kada je Partizan stigao do fajnal-fora Evrolige, obeležio je lošiji start. Ukratko, pamte se završni rezultati. Ako i ne budu visoki, postaviće se temelji za neke nove uspehe. Oni uvek ostaju u sećanju, a ne teška vremena. Samo malo strpljenja" poručuje Bogdanović.

Ne zaboravlja Bogdanović ni uspeh koji je ostvarila reprezentacija ali već gleda ka budućnosti, ka Evropskom prvenstvu koje će biti šansa da se "Orlovi" domognu nove medalje ali i mesta na OI u Riju.

"Veliki rezultat, ali to je sada lepa istorija. Tako vam je u košarci, u sportu uopšte, morate da gledate napred. Na Evrobasketu će biti izuzetna konkurencija, jer svi bi na OI, koje i mi priželjkujemo. Biće možda i pritisak, jer smo svetski vicešampioni, ali navikli smo na to. Važno je da nas posluži zdravlje" zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke