Budućnost ne zna za poraz u ABA ligi, dobila još jedan derbi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.12.2020.
20:52
Izvor: Sportske.net

Posle Zvezde, pao i Mornar.

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/

Povezane vesti

Iako su nedavno imali višenedeljnu pauzu zbog problema sa koronavirusom u ekipi, košarkaši podgoričke Budućnosti ne posustaju.

Jedina su neporažena ekipa u ABA ligi, a sedmi trijumf u nizu ostvarili su večeras na svom parketu u crnogorskom derbiju, protiv barskog Mornara.

Tim Petra Mijovića slavio je rezultatom 81:74 pa sada ima skor 7-0, a Mornar je pretrpeo drugi poraz i sada ima ukupni učinak 7-2.

Mornar je odlično odigrao prvu deonicu, dobiju ju je sa 27:17, ali je u drugoj Budućnost uspela da uhvati rezultatski priključak, pa je na poluvremenu Mornar imao samo dva poena prednosti - 45:43.

Održavali su gosti blagu prednost sve do ulaska u finiš treće četvrtine, a onda Budućnost pravi preokret i do kraja više nije dozvolila Baranima da povedu. Poslednju četvrtinu obeležili su centar Budućnosti Zoran Nikolić i bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović koji su odlično sarađivali i za njih u odbrani gosti nisu imali rešenja.

Džastin Kobs sa 19 i Vili Rid sa 18 poena i šest skokova bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Zoran Nikolić je upisao 11 (4/4 za dva), uz pet skokova. U ekipi Mornara najbolji Džejkob Pulen sa 17 poena.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke