Budućnost se već okrenula Partizanu, Repeša zna šta ga čeka u Beogradu

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.02.2019.
21:25
Izvor: Sportske.net

Posle poraza od Himkija, na redu je derbi kola u ABA ligi...

ABA liga/Buducnost VOLI
ABA liga/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Budućnost nije bila tako daleko od četvrte uzastopne pobede kod kuće, ali je u finišu poklekla i izgubila od Himkija. Jasmin Repeša kaže da njegov tim može da igra samo ako ima koncentraciju svih 40 minuta.

"Koncentracija nije bila na nivou prethodnih mečeva. Kraj meča, kraj treće i druge deonice, samo nam se ponavljalo - greške u nizu. U prvom poluvremenu smo dozvolili rivalu 10 trojki, a u drugom mnogo koševa iz ofanzivnog skoka.

Moja je odluka da ne igraju Popović i Nikolić. Popović je imao temperaturu, virus je veliki problem u timu. Što se tiče Nikolića, to je bila moja odluka da ne igra
", rekao je Repeša.

Za Budućnost je, međutim, mnogo važnija utakmica u nedelju, protiv Partizana u ABA ligi, pošto ima samo pobedu više od beogradskih crno-belih i eventualnim porazom bi mogla da padne iza njih na tabeli na kraju ligaškog dela sezone.

"Partizan je u dobrom stanju, čeka nas u jednom ambijentu u kojem neće biti lako igrati, igrači moraju da shvate da je važan sledeći meč, a ne da pred meč sa Himkijem misle šta će biti u duelu sa Partizanom, ili šta će biti u martu ili u aprilu", kaže Jasmin Repeša.

Rimas Kurtinaitis, trener Himkija zahvalio je svojim igračima jer su se borili 40 minuta.

"Znali smo da nas čeka težak meč, u sjajnoj atmosferi. Budućnost igrala je izuzetnu, agresivnu odbranu protiv CSKA i Real Madrida, tako da smo bili pripreljeni na to. Sada gledamo na sledeći meč, treba nam mnogo pobeda kako bismo se vratili u igru za plej-of. Idemo korak po korak, a ovom pobedom sam zaista zadovoljan", rekao je Kurtinaitis.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke