Budžeti su ponovo tema, gde je Partizan u odnosu na Zvezdu? Mijailović ima odgovor!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.02.2020.
19:14
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Prvi čovek Partizana reagovao na spekulacije koje su se prethodnih dana pojavile u javnosti. Inače, uprava Partizana ''odrešila kesu'' posle osvajanja trofeja Kupa Radivoja Koraća.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana i ove sezone su ostvarili ono što im je polazilo za rukom i u prethodne dve, osvojili su Kup Radivoja Koraća, ali sada tu ne žele da se zaustave, već da sezonu krunišu plasmanom u Evroligu, da li preko ABA lige ili Evrokupa.

Prvi čovek kluba Ostoja Mijailović zbog toga naglašava da crno-beli ne smeju sada da podlegnu nekakvoj euforiji.

''Svi partizanovci znaju šta su nam ciljevi ove sezone i težimo da ih ostvarimo'', naglasio je Mijailović u razgovoru za ''Informer''.

U javnosti se sve bolji rezultati Partizana povezuju i sa većim budžetom u odnosu na prethodne sezone, pa ima i mišljenja da je budžet crno-belih blizak Zvezdinom, evroligaškom.

Ipak, Mijailović takve priče kategorički demantuje.

''Mnogo timova ima veći budžet od Partizana. Prekjuče se pojavila priča da imamo sličan budžet kao naš gradski rival.

To apsolutno nije istina, imamo daleko manji budžet i od Zvezde i od mnogih ekipa s kojim se takmičimo, ali mislim da imamo dovoljno dobar budžet da napravimo podvig poput ovog u Nišu'', objasnio je Mijailović.
-
Baner LŠ
-
On je potvrdio i da su igrači Partizana adekvatno nagrađeni za osvojeni trofej u Nišu.

''Svi naši igrači i članovi stručnog štaba imaju ugovorene nagrade. U njihovim ugovorima postoje bonusi za osvajanje Kupa Koraća i za druge trofeje. Oni su već dobili premije'', istakao je Mijailović.

Uz opasku da ''ko gubi ima pravo da se ljuti'', Mijailović nije želeo da komentariše suđenje u finalu, podsećajući da to nije činio ni kada je bilo grešaka na štetu Partizana.

''Sudije sviraju kako sviraju, nekada su u pravu, nekada nisu. Mislim da je ovde sve bilo pravedno'', dodao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Friday, 21.02.2020
18:25

Czfmp ima budzet od 13.5 mil eura sto je dupo vise od Partizana. Da onima koji ne koriste svoj mozak malo uprostim stvari...pogledajte sva pojacanja Czfmp su dosla iz NBA ili iz Evroligaskih klubova Efes,Olimpijakos,Fener,Pao,Real...a Partizanova iz 2 lige Italije,Izraela,Belgije...

avatar
Man united
Wednesday, 19.02.2020
19:17

Ово није далеко од истине. Ево, нпр овде https://www.hoops.com.au/forum/46318-european-basketball-club-budgets-2019-20-season-us/?fbclid=IwAR07fnxxvANbGHJFK8GICsGgNqeDaKQ-ZmUUGkvKc_QtybXj8hyCmhocUIQ кажу да је Партизану чак и за нијансу већи буџет.

avatar
Ribar sa Save
Wednesday, 19.02.2020
13:15

OK srce puno, vraćamo se gde nam je i mesto ali ne mogu da shvatim da odjednom ide toliko busanje najjači, najbolji, prvaci, osvajači itd. Ne znam stvarno od kada pratite košarku ali sem naše dugogodišnje ere (12-13 top godina) kada su svi propadali pa nismo imali dostojnog protivnika ili njihovih 2-3 godine sa Radonjićem kada smo mi bili u teškoj gabuli, u derbiju nikada nije bilo boljeg već je pobeđivao sretniji odnosno ekipa kojoj se poklope sve kockice (zdravlje, volja igrača, raspoložen sudija itd). E ovaj derbi je takav bio i želim svaki sledeći da bude ovakav ma ko pobedio. Moramo čvrsto da budemo na zemlji i da shvatimo da komšije nisu imali raspoloženog Berona, Braun trenutno nikakav, trener neda Dobriću (koji je po meni uz Jaramaza najbolji srpski igrač ABA lige) uopšte da ulazi itd. Ključ pobede u derbiju je pored Pejdža kojeg je išlo sve što je šutnuo i borbenost naših igrača (komšije sem Štimca nisu pokazali sekunde jedne žara) Gist koji je odigrao 80% utakmicu za nas jer sem dva kucanja više je štete njima napravio nego koristi.
Uglavnom hoću da kažem niti + faza niti - faza ne traju večno, nadamo se da će kod nas još malo potrajati pa uz Božiju pomoć da uzmemo Aba ligu i konačno se dočepamo Evrolige.

avatar
Dragan3103
Wednesday, 19.02.2020
03:12

Ma Partizan je državni projekat jer u nazivu ima nis, a fmp koji ima u nazivu mts nije. Smešni ste. Podnesite nekad sportski poraz i prekinite vipe sa lažima.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 18.02.2020
20:41

Cinjenice posle kupa i dobrog dela sezone:
1.Partizanovi glavni igraci na kupu su bili starosedeoci (Pejdz i Jaramaz).
2.Partizan je kroz ove dve sezone vratio dva talenta: Jaramaza posle teske bolesti koja mu je otkrivena u Americi i Zagorca posle niza povreda
3.Partizan je za ovaj prozor reprezentaciji dao 4 reprezentativaca, trojicu koja ce po svemu sudeci biti glavni igraci na svojim pozicijama, plus mladog Trifunovica kao zalog za buducnost.
4.Partizanovo glavno pojacanje za ovu sezonu je Mozli, koji je pre dve sezone bio u italijanskom drugoligasu, a prosle sezone bio rezervni centar Torina.
5.Partizan je dovodio pojacanje iz Besiktasa, Hapoela, Ostendea, Sasarija,...
6. I glvna stvar da je Partizan promasio vecinu pojacanje ove sezone (a sustinski nijedno nije promasio) ko komsinica, da li bi novine ovoliko cutale?

avatar
Old_school
Tuesday, 18.02.2020
21:40

Lepo si nabrojao. Osim da je Partizan doveo igrace koji su bili pod ugovorom sa ostalim timovima. Sto znaci extra kes. Parahuski, Pejners...ne, nije promasio. Tri puta dodatna selekcija, sa strancima. Uz sve to, Partizan je dobio da igra u Areni za koju je sam Dule rekao da nije isplativa kad se igra i EL. Partizan je otvorio svoju kucu. Partizan je vratio dugove. Partuzan daje premije. Partizan ima najskupljeg trenera ABA sa dugorocnim ugovorom. Partizan ima vise drzavnih sponzora nego Zvezda koja je sampion. Kada je Partizan bio sampion, imao je 5x vise. Zvezdina pojacanja: Gist, pusten iz Pao jer je mator, Stratos, Bili, Ojo,Faje starosedeoci, Lorenzo nikad niko cuo za njega, drugi Braun nije igrao godinu i po dana, bio bez ugovora, Panter dobio otkaz u Olimpijakosu, Stimac bio bez ugovora, Kuridza dosao iz Primorske koja se gasi, Kuzmic nije igrao godinu i po, raskinut ugovor sa Realom. Dobrica, Simanica,Davidovca,Covica i Lazica necu spominjati. Sta tvoja masta kaze sad?

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 20.02.2020
16:54

Kako se ono zove Zvezda ? Crvena Zvezda mts, e sad isti državni sponzori daju Zvezdi 5-6 puta više novca,treba da daju ,jer igra jače takmičenje,ali ne toliko puta više,jer država izdržava dva Čovićeva tima u istom rangu takmičenja i to se nigde ne apostrofira,a budžet je kao i roster plivajući ,gde zatreba.

avatar
2012/2013-2019/2020
Wednesday, 19.02.2020
11:04

I da, to me je mrzelo da proveravam, ali, verujem Nenadu da je laz i to da smo dovodili igrace pod ugovorom, stvarno kao da si botina...

avatar
2012/2013-2019/2020
Wednesday, 19.02.2020
11:00

Laz prva, nije otvorio svoju kucu kao da je vlasnik nego je iznajmio prostor, laz druga, samo u dve ili tri sezone smo imali vise para od vas (ako smo i imali, to su bile nijanse) i treba da te bude sram sto izmisljas da je uvek bila tolika nesrazmera jer nije, laz treca (ovo je vec ono klasicno zamazivanje), a kako to da vi imate para da sve te strance zadrzite, zar i to nije nesto sto mora da bude isfinansirano? Cetvrta nebuloza, zar je Stimac dugo cekao na novi klub, a nije ga dobio u nekom levom klubu nego mozda i u najjacem evropskom! Kad je to Panter dobio otkaz i gde? Mislim, napisao si gde, ali, zar ti ne govori nista gde su svi oni igrali pre nego sto su dosli kod vas, a gde ovi nasi? Tri dana posle otkaza je nasao klub Kevin, alo! Znaci, odmah ste ga kaparisali. Zasto ne bi spomenuo Dobrica, Simanica i Davidovca?! Partizan barem vraca dugove za razliku od vas, sta ti je tu sporno? Zameras na vracanju dugova? Ti si odgovoran obveznik i patriota? Vi ne biste smeli da imate nijednog sponzora od drzave, samo podji od toga pa posle prebacuj ako imas obraza za to. Malo je vise para sad uslo u nas klub (godina kad su izbori) i odmah vam to smeta jer ste apsolutno nenormalni. Ko vam je kriv sto vas je AT odbio, da nije bilo tako, sada biste vi likovali i pricali da mi trosimo na trenere tako sto ih menjamo kao carape. I na sve to dodaj da vi imate i drugi klub koji se takmici na visokom nivou i u koji mozete da selite svoje igrace po potrebi i iz kojeg da ih uzimate ili vracate.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 19.02.2020
01:14

Ako ,sa vremena na vreme treba neke stvari da mu se objasne kao sto si ti sada,inace ovako nemoj puno da obracas paznju na njega on sve ponavlja kao papagaj sve ono sto vidi i cuje kod presvetlog Tegeltije:)

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 19.02.2020
00:31

Nisam imao nameru da potrosim ni minut zivota na njega, ali ti si ga razvalio samo tako.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 18.02.2020
23:11

Partizan nijednog igraca nije doveo da je pod ugovorom.
Parahuski je napustio klub, zbog porodicnih problema, cerka mu je bila bolesna.
Pejnersa je iz tima istisnuo mladi Trifunovic, koji je preko Partizana dosao do dresa reprezentacije.
Opet Coviceva skola pokusava da dokaze da su Derik Braun, Gist, Kuzmic, Lorenco Braun, Lukas,... jefitniji od Partizanovih pojacanja.
Komsinica oce da kaze da su plate u Olimpijakosu, Feneru, razvojnoj ligi, Efesu,... manje negu u prosecnim klubovima (ne top) izraelske, turske, italijanske, belgijske lige,...
A to sto SImanic ima rasteci ugovor (iz sezone u sezonu sve veca primanja) sa Zvezdom, a 13. je prase u timu to cemo drugom prilikom.
Komsinice sta je sledece, da je rezervni centar Torina skuplje placen nego 12. igrac u Realu?

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 18.02.2020
22:57

Za ovu 6icu mislim da je Lončar najzaslužniji... Mada bilo je promašaja, kao što su Parahuski i Pejners...