Burno u Skoplju - Pljušte kazne i ostavke!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.11.2016.
19:50
Izvor: Beta

Upravni odbor KK MZT iz Skoplja novčano je kaznio igrače i stručni štab zbog loših rezultata, a tokom popodneva je usledila i ostavka trenera Aleksandra Jončevskog.

Beta/ABA liga/MTZ Skoplje/Dragan Mitreski/Ds
Beta/ABA liga/MTZ Skoplje/Dragan Mitreski/Ds

Povezane vesti

Uprava košarkaškog kluba MZT Skoplje kaznila je danas novčano igrače i stručni štab u visini jednomesečne plate, zbog loših rezultata koje su imali od početka ove sezone.

Ta kazna je, kako se navodi u saopštenju, izrečena i "zbog (ne)zalaganja i indolentnosti koji su mogli da se primete na utakmicama i na treninzima".

Prema mišljenju Uprave makednskog košarkaškog šampiona, loši rezultati tima MZT "ni izdaleka ne opravdavaju do sada uloženo" u igrače i stručni štab.

"Igrači i treneri imaju sve uslove za rad, koji su bolji od velikog broja ekipa koje se takmiče u Jadrankoj ligi, isplate plata su u predviđenom roku, zbog čega je još veće razočaranje pod faktom da su do sada ostvarene samo dve pobede u čak 13 odigranih utakmica", navodi se u saopštenju MZT-a.

U upravi se nadaju da će novčana kazna "delovati pozitivno kod košarkaša i Stručnog štaba" i da će  "početi da daju svoj maksimum" kako bi se našao izlaz iz krize i počeli da se ostvaruju rezultati koji bi bili adekvatni uloženim sredstvima i očekivanjima uprave i navijača MZT.

Prva mogućnost za to je, ističe se, prekosutra u  duelu MZT Skoplje sa litvanskim Lietkabelisom u šestom kolu Evropkupa, kao i dva dana kasnije utakmica protiv FMP u Jadranskoj ligi. Obe utakmice igraće se u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

Tim makedosnkog šampiona će na predstojećim utakmicama protiv Lietkabelisa u Evropkupu i FMP u Jadranskoj ligi, koje se  igraju u sredu i petak u Skoplju, privremeno voditi dosadašnji pomoćnik Goran Krstevski i Aleksandar Knjazev, koji će imati ulogu stručnog konsultanta pošto je trener Aleksandar Jončevski tokom popodneva podneo ostavku.

"U međuvrenu će biti učinjeni napori da se angažuje trener čiji će glavni zadatak biti da izvuče klub iz krize, da ga vrati na pobednički kolosek i koji će imati viziju za dogoročniji projekat u timu MZT", navodi se u saopštenju makedonskkog šampiona.

Kako je saopštio skopski klub, takva rekcija dosadašnjeg stratega MZT dolazi posle jučerašnjeg poraza na gostovanju kod slovenačke Krke, u meču u kojem je skopski tim odigrao odlično prvo poluvreme, nakon čega je u drugom sledio drastičan pad.

Aleksandar Jončevski je "kormilo" makedonskog košarkaškog šampiona preuzeo nakon odlaska Emila Rajkovića i tim je vodio u poslednjih devet utakmica u Jadranskoj ligi i Evrokupu, u kojima je MZT zabeležio sedam poraza i dve pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FAUWEBUBA
Tuesday, 15.11.2016
10:14

Sta su oni mislili bre, da ce osvojiti ABA Ligu i igrati polufinale Evrokupa? :D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
21:14

Padaj silo i nepravdo Hahaha