Ćaćo Rodrigez oduševljava u NBA ligi, šta bi onda radio Teo?

Autor: Nikola Miloradović
subota 12.11.2016.
23:58
Izvor: Sportske.net

Španski reprezentativac igra odlično u dresu Siksersa, uprkos tome što je njegova ekipa tek sinoć ostvarila prvi trijumf.

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Nedostatak kvaliteta je evidentan u ekipi Filadelfije, ali kada se vrate Simons i Noel iz povreda, stvari bi mogle da izgledaju drugačije.

Jedan od boljih u dosadašnjem toku sezone je svakako španski reprezentativac Serhio Ćaćo Rodrigez.

Španac se odlično snašao u najjačoj ligi na svetu, doduše nije mu ni prvi put da igra "preko bare", redovit je u startnoj postavi sa razlogom.

Naime, on na osam prvih susreta Siksersa u proseku beleži 8,8 poena, 7,5 asistencija i 3,8 skokova po utakmici.

Kada su direktna dodavanja za poene u pitanju Ćaćo je među najboljima u ligi. On se nalazi na sedmom mestu liste najboljih po broju asistencija, ispred igrača poput Kalja Laurija, Ajzee Tomasa, Majka Konlija, Režona Ronda i Džefa Tiga!

Ispred njega su Tim Frejzer, Džon Vol, Kris Pol, Lebron Džejms Rasel Vestbruk i Džejms Harden, osim Frejzera "krem de la krem" NBA lige.

Dakle, Ćaćo odlično odrađuje svoj osam miliona vredan ugovor, pitanje koje se nameće je kako bi se onda Miloš Teodosić snašao "preko bare", kad je Rodrigez među najboljima u ligi u glavnom parametru za organizatore igre?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 13.11.2016
01:53

Rodrigez je relativno navikao na NBA stil, jer Rela Madrid je tim koji u Evropi najvis igra nesto sto se igra u NBA. Nasao je dobar tim za sebe, i ide mu solidno. I da ne zaboravim, kad neko kaze rastura, ond ase misli na nesot sto su Stojakovic, Divac, Kukoc, radili a ne smo dobre partije.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Sunday, 13.11.2016
01:29

Nas je Teo Dzordan beo

avatar
Algebra
Sunday, 13.11.2016
01:11

Da oduševljava - ne, al' da je solidan, to već da. Što se poređenja njega i Tea tiče i tu nisam siguran, jer ima puno faktora koji su na strani Ćaća; prvo, ima NBA iskustvo od ranije (4 sezone) kada je u Portlandu beležio sasvim fine partije. Drugo, atletski je na daleko boljem nivou od Tea. Treće, on je i u EL bio najproduktivniji plej, što će reći - imao je najviše asistencija po minutu provedenom na terenu (drži rekord EL u tome) i kao četvrto možemo uzeti to da Ćaću nije strano ni da bude ''sporedni glumac'', dok je teo svuda bio glavna figura. Teo jeste nekako sveukupno kompletniji i bolji igrač, ali ne smemo nikako zapostaviti ni ovih par izuzetno bitnih faktora koji su na strani Rodrigeza.

avatar
Gigi Datome
Sunday, 13.11.2016
12:08

Obojica su losi defanzivci, obojica su odlicni asistenti. Ali ima jedna stvar koja daje Teodosicu ogromnu prednost u odnosu na Rodrigeza u NBA, a to je sut za 3 poena. Rodrigezu moze u svakom drugom pick n rollu da se ide ispod bloka, on nije dovoljno kvalitetan suter iz driblinga i to ne moze konstantno da kaznjava, dok Teo moze.

avatar
Algebra
Sunday, 13.11.2016
13:24

To da je Ćaćo nedovoljno dobar šuter važi za NBA, ali u EL se to nikako ne može reći. Tako da ne možemo pričati kakav bi Teo bio šuter u NBA jer se nije susretao sa 7,25 linijom. Jeste da on često ''opali'' trojku sa 7-8 metara, ali nije isto kad na velikom uzorku to radiš jer moraš i kada opušteno zategneš po neki šut. Inače na ''evropskoj trojci'' u poslednje 3-4 godine Teo je konstantno na 35-41%, a Ćaćo je na 38-41%, doduše na nešto manjem uzorku, al' sve u svemu nije doliko drastična razlika. Jedno je sigurno, garantujem da bi i Ćaćo i Teo bili najbolji APG igrači u NBA kada bi imali minutažu (i vreme provedeno sa loptom u rukama), kao što imaju Vol, Pol, Vestbruk...