Čanak nije zabrinut posle četiri vezana poraza, kompletna ekipa može da nadoknadi izgubljeno

Autor: Pavle Knežević
utorak 23.10.2018.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana priznaje da je situacija teška, ali veruje da će kompletirani tim moći da nadoknadi izgubljeno.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je pretrpeo četvrtiuzastoni poraz, ali Nenad Čanak kaže da je ekipa u tom periodu napravila samo jedan "kiks", ali da veruje će ekipa moći da nadoknadi zaostatak sada kada je kompletna.

"Znali smo pre utakmice kako Asvel fizički igra, imali smo mnogo problema na niskom postu. Koristili su svoju veličinu protiv naših bekova, a posle su postigli neke šuteve. Na poluvremenu smo primili 50 poena, a u drugom je bilo teško da napravimo nešto izuzetno. Asvel je dobar tim, u ovom trenutku je bolji od nas", rekao je Čanak novinarima.

Partizan je večeras izgubio 78:89 u četvrtom kolu Evrokupa. Koliko je psihologija bila važna večeras.

"Sigurno da tri poraza nisu pomogla. Mislim da smo odigrali previše mekano na odbrani lou posta, to nisu bile kretnje, nego uvaljivanje i korišćenje fizičke snage. Tu su imali prednost, pogađali su te šuteve. A svakako da psihologija u ovom momentu nije na našoj strani", rekao je trener.

Da li ste zabrinuti posle ova četiri vezana poraza?

"U petak je nova utakmica, tako da je ovo sve iza nas. U Evrokupu je cilj da prođemo grupu. U ABA smo pretrpeli 'kiks' u Novom Mestu. Verujem kad se kompletiramo da ćemo to nadoknaditi", odgovorio je trener.

Šta je teže zaustaviti: seriju poraza ili mekano igranje odbrane?

"To je povezano, ako budemo igrali čvršće u odbrani, mislim da će biti prekinuta serija poraza. Objekvitno, veliki 'kiks' smo napravili u Novom Mestu, bez ikakve demagogije, smatramo da imamo prostora da to ispravimo. Mlada smo ekipa, imamo problem u masi, a slažem se da je povezano, mislim da sad kad smo se kompletirali, možemo to da nadoknadimo", rekao je Čanak.

Večeras je debitovao Stefan Janković, kakvi su vaši utisci i šta očekujete od Entonija Brauna?

"Janković je danas odigrao možda i više nego što je bilo očekivano, pokazao je kvalitet koji smo znali da ima. Mobilan je i vrlo sposoban, kako vreme bude odmicalo, davaće nam još više nego danas. Novi igrač treba da stigne sutra, smatramo da će biti pojačanje i da će nam pomoći da ostvarimo ciljeve", rekao je trener Partizana.

Rade Zagorac večeras nije bio u sastavu tima, kakva je situacija sa njegovom povredom?

"Videćemo, povreda zadnje lože je jako delikatna i dok ne bude 100 odsto spreman, nećemo rizikovati", odgovorio je Čanak.

Trener Asvela Zvezdan Mitrović bio je radostan zbog pobede, ali je imao još jedan razlog za slavlje.

"Jako sam srećan jer sam glavni trener već 25 godina i prvi put igram protiv Partizana, i onda smo u lepom ambijentu pobedili. Igrali smo pametno, možda malo pametnije nego ranije utakmica gde smo imali prednost. Što se tiče ambicija, ja gledam utakmicu po utakmicu. Imamo mnogo povređenih igrača. Jako zavisi od novih igrača. Ekipa je iskusna, ima mnogo novih momaka, dobro rade i to mi daje veru da ćemo igrati dobre utakmice", rekao je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 24.10.2018
14:54

Đukića nismo uspeli da sačuvamo nemoj i ovaj da nam ode...puna podrška sa severa....

avatar
Dača
Wednesday, 24.10.2018
11:59

On nije zabrinut, Đukić fudbalerima nije imao šta da zameri... Šta reći?

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 23.10.2018
22:07

Sad cu ja kao Miodrag Jesic:-D, ali, Mornar i Valensija nisu neki neuspeh dok Trento i Krka svakako jesu, to drugo je ipak cak i ogromna sramota. Bata, Rino, Canak i Krstaja:-D