Čanak video i dobre i loše stvari, Džikić hvali Partizan

Autor: Pavle Knežević
subota 22.09.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Ne zamera trener crno-belih ništa svojim igračima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je bio blizu finala Superkupa ABA lige, ali je ispustiopobedu protiv Budućnosti, a onda i poražen u produžetku utakmice uLaktašima. Trener crno-belih Nenad Čanak video je neke dobrestvari u igri, ali i loše.

"Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi. Igrali smo dve izuzetno jake i takmičarske utakmice, odigrali smo sa ekipama koje pretenduju na sam vrh. Budućnosti smo parirali do poslednjih sekundi meča, ono što raduje je ta neka skakačka dominacija protiv ekipe koje će igrati Evroligu", rekao je Čanak.

Konačan rezultat bio je 90:87, a Čanak je rekao šta je doprinelo porazu.

"Kad igraš protiv ekipe tog kvaliteta kakvog je Budućnost, ne smeš da dozvoliš da izgubiš utakmice zbog koš-faulova. Dešavalo se i to i kada nismo bili u bonusu, a ekipe poput Budućnosti to kažnjavaju.

Izvući ćemo najbolje što možemo iz ove dve utakmice i pokušaćemo što bolje da se spremimo za Cedevitu. Čekamo da se priključe Veličković i Si, ali oni nisu igrali mesec dana i biće im potrebno vreme da uđu u neki ritam
", rekao je Čanak.

On je objasnio da Marko Pecarski nije igrao "jer je utakmica previše fizički zahtevna" i dodao da nema šta da zameri igračima.

Sezona počinje sledeće nedelje.

"U prvih sedam utakmica Partizana je pet u gostima. Ne mogu da kažem kakva su očekivanja, jednostavno kad si trener spremaš ekipu da dobije svaku utakmicu. Ne mogu mnogo unapred da pričam, probaćemo se spremiti za Cedevitu, onda dolazi Olimpija, pa ide Trento", rekao je Čanak

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić ocenio je da je njegov tim na kraju imao sreće, a pohvalio je i Partizan.

"U finišu utakmice smo bili nešto sretniji od Partizana. Neću puno da pričam protiv svoje ekipe jer bi to umanjilo kvalitet koji Partizan ima. Imaju potencijal i dobro igraju kada ih pustiš dok nema agresivnosti, stvarno imaju dosta oružja u napadu. Mogu da igraju sa dva plejmejkera, sa Zagorcem na četiri, što je nama posebno pravilo probleme", rekao je Džikić.

Plasman u finale nije promenio ciljeve od pre početka turnira.

"Vidi se da moramo puno da radimo, nismo ni očekivali da budemo u ne znam kakvoj formi ovde u Laktašima. Igraćemo sutra finale, nama je i dalje prvi cilj da se niko ne povredi. Tri utakmice u četiri dana, to je previše.

Ovo nisu festivalske utakmice, ko je gledao prvu utakmicu Mornar-Partizan, video je energiju, kao i na meču Igokea-Budućnost. Večeras je bila energija takođe. Možda je ovo previše takmičarski u ovom momentu", rekao je trener Budućnosti.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke