Cibona kao Partizan - Mornar pao u triler završnici!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.10.2016.
23:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mornara propisno su namučili Partizan na startu nove sezone, a isprsili su se i pred Cibonom koja je slavila protiv Barana nakon prave drame.

aba-liga.com/KKCibona
aba-liga.com/KKCibona

Povezane vesti

Zagrebačka Cibona savladala je Mornar iz Bara u drugom kolu regionalne ABA lige posle velike drame koja se nikako nije mogla naslutiti nakon prvog poluvremena.

Ekipa Damira Mulaomerovića slavila je rezultatom 91:89 (28:16, 20:21, 23:28, 20:24) pa će sa dva vezana trijumfa na noge Partizanu koji je danas deklasirao skopski MZT.


Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da će utakmica u "Draženovom Domu" ući u dramatičnu završnicu nakon što je Cibona otvorila duel sa novajlijom u ABA ligi serijom 12:0.

Domaćin je tokom prvog kvartala konstantno držao dvocifrenu prednost i na prvom kraćem odmoru imao je +12 što je ukazivalo na to da Cibona vodi meč u pravom smeru.

Nastavak meča nagovestio je da bi Mornar mogao da napravi problem Ciboni ali su domaći i dalje imali dvocifrenu prednost koja lagano počela da se topi u drugom poluvremenu.

Na ulasku u poslednju deonicu Cibona je imala svega šest poena prednosti, ali gosti serijom 7:0 stižu do prve prednosti i najavljuju uzbudljivu završnicu. Usledilo je pet minuta drame koja je kulminirala u poslednjih deset sekundi.

Mornar je najpre stigao do vođstva (88:89) ali Petar Marić uspeva da realizuje prvo slobodno bacanje i da poravna na 89:89. Nakon promašaja kod drugog penala unutrašnja linija Mornara ne uspeva da zatvori reket pa Ante Žižić ostvaruje skok za pobedu.

Centar Cibone je stigao do lopte i bio fauliran a nakon što je pogodio oba slobodna bacanja Mornar u poslednjem napadu od pet sekundi ne uspeva da stigne do pogotka pa su domaći slavili.

Cibonu je do druge pobede u ABA ligi predvodio Željko Šakić sa 27 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a pratio ga je Ante Žižić sa 19 poena i 6 skokova.

Najbolji pojedinac u redovima Mornara iz Bara bio je Kol Dikerson koji je postigao 33 poena ali je promašio poslednji šut za tri iz teške pozicije. Maestralnu partiju prikazao je Lamont Džons koji je pored 15 poena upisao i 13 asistencija.

Naredni rival zagrebačke Cibone biće Partizan i duel dva velikana sa prostora bivše SFRJ biće derbi 3. kola, dok Mornar svoju šansu za prvi trijumf u ligi traži u meču sa Karpoš Sokolima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 04.10.2016
23:43

Steta za Mornar

avatar
BIG D
Wednesday, 05.10.2016
13:25

Da prava steta,ali kao sto sam vec jednom reako Mornar ce svima da bude tvrd orah :D

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 05.10.2016
17:50

Nisu losi ulozili su neke pare imaju fine igrace

avatar
CgRm4
Tuesday, 04.10.2016
23:13
avatar
MAN RED
Tuesday, 04.10.2016
23:10

Trudim se da pogledam što više utakmica Aba lige da vidim te promene što se tiče određenih pravila,i zgusnutog rasporeda i čini mi se da je ABA liga veoma jaka i da je napredovala.Sve su češće ovakve završnice i kvalitet košarke je odličan.Što se same utakmice tiče Dikerson je sjajno odigrao i mogao da bude apsolutni heroj i verovatno MVP drugog kola.Mornar baš nema sreće.