Čović: "Upozoravao sam hrvatsku policiju..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.04.2016.
19:14
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović izjavio je večeras da je upozoravao da će "humanitarna akcija" Cedevite izazvati dolazak većeg broja "Delija" u Zagreb.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Utakmica poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige između Cedevite i Crvene zvezde Telekom u potpunosti je pala u drugi plan zbog svega što se dešavalo tokom nedelje.

Domaćin je nepotrebno podigao tenziju pred rezultatski nevažnu utakmicu odlukom da se baš na meču sa Crvenom zvezdom Telekom sprovede humanitarna akcija za pomoć Vukovaru.

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović tvrdi da je upravo zbog ovakve odluke organizatora utakmice "isprovocirao" dolazak većeg broja navijača srpskog kluba u Zagreb.

"Ja sam upozorio policiju da bi ovakva odluka mogla da izazove veći dolazak Zvezdinih navijača, a oni su to prihvatili ostrašćeno i nastavili sa pričom o akciji" objasnio je večeras prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović.

Gostujući u emisiji "Beogradska hronika" Nebojša Čović je napravip poređenje kojim je na najbolji način objasnio grešku koju su napravili predstavnici Cedevite.

"Ja sam rekao da bi to bilo isto kao kada bi Cedevita u Beogradu učestvovala u pomaganju beskućnika posle njihovih Oluja i Bljeskova" istakao je Čović.

Oko dve stotine navijača Crvene zvezde u petak je stiglo u Zagreb iz Slovenije, a hrvatska policija ih je privela iako nisu pravili nikakve probleme.

"U pitanju su navijači iz Slovenije, policija ima pravo da ih drži tokom utakmice i pusti dva sata po završetku meča. Policija ih je uhapsila jer su, kao, posedovali pirotehnička sredstva" rekao je Nebojša Čović.

Utakmica Cedevita - Crvena zvezda Telekom igra se od 19 časova u "Draženovom domu" a meč nema takmičarski značaj jer hrvatski klub ne može u četvrtfinale, dok je Zvezda obezbedila četvrto mesto u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke