Crno na belo - Džikić otkrio koga je želeo u Partizanu i koliko mu košta tim!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.12.2016.
20:27
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić priznao je da mu Vil Hečer i Frenk Robinson nisu bile prve opcije među strancima i otkrio koje je igrače letos želeo u timu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Strateg košarkaškog kluba Partizan NIS Aleksandar Džikić otkrio je u emisiji "U Obruču" na TV Arena Sport kako Amerikanci Vilijam Hečer i Frenk Robinson nisu bile prve opcije minulog leta.

Trener crno-belih otvoreno je progovorio o imenima igrača koji su letos bili na meti Partizana i objasnio da su pojedincima bili poslati ugovori na potpisivanje.

"Uh... Ajmo ovako. Opcija za unutra je bio Džemel Hagins. Teriku Vajtu smo poslali ugovor na potpisivanje ali ga on nije vratio nazad. Onda sam kontaktirao Aleksa Kirka, pričali smo sa još nekim igračima ali neki momci nisu želeli da dođu. Dejv Voker je impresionirao na vorkautovima, a bilo je dosta srpskih igrača koji nisu hteli da dođu" objasnio je Džikić.

Aleksandar Džikić je dodao da letos nije želeo da angažuje Amerikance koji nemaju iskustvo igranja u Evropi i tu svoju odluku obrazložio na sledeći način.

"Odlučili smo se da ne kupujemo Amerikance koji prvi put dolaze u Evropu. Za ovaj tim koji imamo, mislim da to ne bi bilo dobro, mislim da bi to bila 'mačka u džaku'. Nije to samo košarkaška promena, već i kurtuloroška, promena svega. Neki momci bolje prolaze kroz to. Sve zavisi koliko imaju vremena da se naviknu, sve zavisi od toga ko kupuje igrača, trener ili neko drugi u klubu. Uvek je 50-50. Mislim da za ono što imamo trenutno nije bilo pametno kupovati Amerikanca" kazao je Džikić.

Strateg Partizana potom je pohvalio Vila Hečera i Frenka Robinsona i istakao da su opravdali poverenje, posebno apostrofirajući Robinsonov učinak koji je tek u poslednje vreme počeo da igra na većem nivou.

Pored rečenog, Aleksandar Džikić je progovorio i konkretnim ciframa kada su plate igrača u pitanju, premda je voditeljima emisije prepustio da pogode brojku.

Upitan da li Partizanov tim vredi milion evra Aleksandar Džikić je odgovorio: "Daleko ispod toga".

Voditelji su potom licitirali sa 600.000 hiljada evra, a kada je Džikić rekao "malo više", našli su se na 700.000 evra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

77 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
12:35

Tacnije, onoga sto radite.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
12:12

Tada ste vec zapali u toliku dubiozu da niko vise nije bio zeleo (osim onih bas najvernijih:-)) da ulozi u vas ambis bez dna jer niste opravdali onolika ulaganja u vas klub 10 godina unazad i morali ste da zalozite grb, mozda i da prodate koseve itd. Izmisljate da ste ranije imali manji budzet od nas, a to i sada tvrdite da biste bacili prasinu u oci, poznati ste po spinovanju i obmani, moje odlazenje u krajnost nije nista naspram toga sto vi radite...

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:40
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:39

Mislim da nije u redu to sto mi ne omogucavate da uzvratim na repliku jer upravo takve stvari i dovode do blokiranja mog naloga, cemu takva cenzura kad vec svima dozvoljavate da pisu svasta? Ja za sve sto pisem imam dokaz, hiljadu puta sam to dokazao!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:15

Babaroga, tek ti sto nisi bas bistar ako ne razumes moj komentar. Znam koliko tvrdite da dajete za igrace, ali odmah sam naglasio da ne verujem u to tako da je to sigurno vise od 3.5-4x koliko je napisao Povratak kralja, prava istina je da imate najmanje 5 do 6 puta veci budzet za igrace nego mi, i tako svake sezone, a uz to vec isto toliko godina vracate onoliki dug.nNije u skladu sa uslovima korišćenjanpre 14 minuta

avatar
babaroga
Tuesday, 27.12.2016
20:14

Sta da polemisem s tobom kad ti izjavis da ti je izvor informacija Tegetlija??? Sto puta ponovljena laz i dalje je samo laz, veruj ti debeloj striptizeti i polemisi s nekim drugim. Kad odlucis da svoj mozak koristis mozemo da pricamo. Pozzz

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
20:25

Da znas da je tako bolje.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:15

Zasto ne objavis repliku?

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:15

Vec sam ti napisao da vam nista ne verujem. Kod nas je budzet za igrace 750 hiljada evra, a ukupan budzet 2 miliona evra, razlika ide na vracanje dugova. Kod vas je navodno ukupan budzet 6,2 miliona evra, ali to je laz, a narocito je laz da vam je toliki budzet za igrace. mogli biste vi toliko pa barem puta dva da potrosite samo da hocete, toliko vam je dubok dzep. Uostalom, sve sam dole napisao.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 27.12.2016
09:13

A gde je tu informacija da je Pao morao da se uzajmi kod banaka da bi ispunio uslov za dobijanje licence u Evroligi,a uslov je budzet od 10 miliona evra?!Kako onda zvezda moze da ima budzet od 6 miliona?

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
12:20

10 ili 8? Ranije je uslov bio da klubovi moraju da imaju prihod od najmanje cetiri miliona evra, sad je to verovatno jos rigoroznije i postavljeno i ovaploceno. PAO je verovatno mogao da ispuni taj uslov i bez kredita, a nema sanse da fmp ima samo toliki budzet.

avatar
Patrick Bateman
Monday, 26.12.2016
23:50

Sami ste krivi.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
12:37

I vi isto, ali vi niste znali da stanete i imali ste TRI puta veca dugovanja od nas i tako dva puta pa se sada opet takmicite kao da ste nista nije desilo. Stavise, sada imate veci budzet nego iko ikada u ovoj zemlji, kakav samo apsurd i paradoks!

avatar
Danilo20
Monday, 26.12.2016
22:59

Ne sto sam navijac partizana,ali dzikic kao osoba,a i kao trener mi se mnogo svidja.I da je trener zvezde bio bi mi medju drazim,ali jednostavno dosla su teska vremena kad se traze besplatni igraci,odigraju dobro pa ih posle prodajemo itd. ali dace bog da se i partizan izvuce iz krize,a dzile daje sve od sebe mozemo da budemo zadovoljni jer smo u top 4

avatar
Dado35
Monday, 26.12.2016
22:31

Da stvarno smo državno mezimče 😂😂😂😂.Džika kao što u više navrata ponavljam.Ti čuda praviš sa nikad gorim timom u istoriji PARTIZANA.Samo tako napred majstore👏👏👏💪💪💪INSTITUCIJA

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 26.12.2016
23:36

Sine, kad bi ti znao koliko ja, pa glava bi ti se usijala od informacija. Nauci malo da slusas i da ucis od drugih, i tako pricaj sa tvojim grobarima u selu a ne ovde, gde argumentovano treba da izneses nesto. Uglavnom jedva uspes da sastavis 3 recenice po sablonu protiv Zvezde i visis na nasim vestima, verujes u neke price slepo i time si zadovoljan. Nisam ti ja kriv sto slabo pamcenje imas...

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 27.12.2016
10:30

Tebi je svaki komentar isti! Da znas koliko ja glava bi ti pukla, pričaj argumentovano i tome slično. Najjače od svega što sve prozivas da vise na Zvezdinim vestima, svi komentari su ti uglavnom kao i ovaj na Partizanovim. Slab si ti u svakom smislu, ali nečije intervjue učiš napamet, u nijh veruješ i to je to.

avatar
The Real Man
Tuesday, 27.12.2016
02:40

Koje ti informacije znas? Ti si obican cirkuzant koji se ovde stalno pravi pametan, isti si kao ovaj tvoj na slici. Ti da si neki bitan ne bi se raspravljao ovde sa decom, vec bi gledao svoja posla!!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
00:26

Saopstite vi jedino visinu ugovora svih vasih igraca, to je jedina prava istina i jedino sto i interesuje ljude! Ovo sto vi lupetate je mazanje ociju i teska glupost, nema tu ni t od transparentnosti!

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 26.12.2016
22:27

Mogao je i da kaze koliko dobija klub od jakih drzavnih sponzora poput Nisa i Telekoma.....vrv ga i nisu pitali, steta.....ja znam pribliznu cifru koja uopste nije naivna. Inace podaci koje je sad Dzile izneo se ne preterano razlikuju od mojih, i dobro je da su potvrdjene neke stvari, jer ljudi mesaju budzet za igrace, i celokupni budzet kluba. Potvrdjeno je da su cetvrti najbogatiji tim abe i drago mi je zbog toga, jer nece biti vise prostora za lazi. Znalo se da Zvezda ima nesto vise od 3 puta veci budzet kad smo kod toga (drugi najbogatiji tim Jadrana), mi smo sampioni Srbije i Jadranske lige, ucesnici elitne EL. Tim koji belezi odlicne rezultate i pravi velike uspehe, najbolji tim za sve sponzore u regionu, jedini Evroligas na ovim prostorima, i to ce tako biti dugo godina po svemu sudeci i svi zele da se nadju u nasem sponzorskom pulu. Ne treba zaboraviti da je svojevremeno kkp kada je bio na nasem mestu, imao i po 3 jaka drzavna sponzora i brdo manjih, dovodili igrace cak za pola miliona, rasipali se i pravili lose poteze...to je sve normalno donekle, mesta se zamenila i vremena promenila. Zvezda je funkcionisala jedne sezone sa samo 300k, igrala samo deca uglavnom, roster brojao 10 igraca....Sad niko ne sme reci da su u teskoj poziciji, jer je potvrdjeno da su daleko od toga....

avatar
Dado35
Monday, 26.12.2016
22:49

Ti znas cifru???😂😂😂😂😂Dete ti neznas ni sta se dešava oko tvog neznam ni ja kako se zove klubčića kad menja ime svake godine.Idi igraj se sa onim sto pametuju tu gore Nemanja Vidič,Marko Djordjevic,Grof,i ostale lajsne😂😂😂svi vi kao znate a nesmete iz kuce ili zgrade izači....

avatar
gosfkcz
Tuesday, 27.12.2016
10:51

Jedino sto ti zaista ne znas je srpski jezik.

avatar
MilošPB
Monday, 26.12.2016
23:34

Neznaš, neznam, nesmete dovoljno govori o tvom znanju. Knjiga ne ujeda.

avatar
Petar Petar
Monday, 26.12.2016
22:52

Mi ne mozemo da budemo u teskoj poziciji, cak i kad to jesmo. E u tome je kvaka. Vi kad ste u teskoj poziciji igrate sa deset igraca, znaci nema mogucnosti da se radi ako se ne sipa i sakom i kapom. To prvo treba ukapirati pa posle baratati fiktivnim ciframa kojima ti raspolazes (kao). Znaci prva i osnovna stvar, Zvezda i Cedevita imaju CETIRI puta skuplju ekipu od Partizana ( ILI PENESENO PARTIZAN IMA CEO TIM KAO PROSECNO DVA ZVEZDINA IGRACA), Buducnost sigurno bar tri puta. Naravno da je Partizan cetvrti po toj stavci jer su ostale ekipe bukvalno amaterske i ekipe koje bi mozda bile i skuplje po potencijalu (Mega i FMP) se ne racunaju jer oni igraju za te timove iz drugacijih razloga. Partizan mozda ima sponzorske ugovore od drzavnih firmi koji se koriste za pokrivanje napravljenih dugova koji su i pored toga sto smo se kako ti kazes izivljavali ipak tri puta manji nego sto su vasi bili. Dalje, Partizan NIKADA nije imao budzet po sezoni koliki je vas u prethodnih par sezona. Ne navodim ovo vama kao manu, ali to je jednostavno istina. Da ga je imao igrao bi jos jednom bar na F4. Ne znam zasto to navodis kao prednost i objasni kako ste vi vratili dugove ako niste imali isto takve donacije od drzave? I jos jedno pitanje, kako se sad od jednom vrednuju rezultati koje ekipa postize, a nekad ste govorili da to nije bitno. I te price kako sponzori samoinicijativno hrle kod vas mozes babi i dedi da pricas, mozda ti i poveruju. Znaci da IDEA bude sponzor samovoljno srpskom, a ne hrvatskom klubu je najveca zabluda u koju ste ikad upali. Slicno je i sa vecinom sponzora koje imate i ti to znas. Neces da priznas, ali znas.

avatar
Toti 10
Monday, 26.12.2016
22:19

Koliko gotivim ovog coveka, ima harizmu, kulturan i zanimljiv lik. Izvukao je ono najbolje iz ekipe koju vodi i mislim da ce sigurno ostvariti jednu pobedu na ona 3 vruca i teska gostovanja.

avatar
Grobar977
Monday, 26.12.2016
22:15

Zna se da je Dzikic imao viziju ali da jednostavno nije imao pomoc kada je dovodio igrace. To je valjda sada jasno, na kraju smo se skrpili nekako. Da je dosao Teriko Vajt, centar kojeg Dzile spominje plus Radicevic plej druga bi prica bila i mislim da bi se borili za evroligu i trofeje. 1. Plejmejkeri: Hecer,Radicevic 2. Bekovi: Teriko Vajt, Marinkovic, Stevanovic(otisao u Dinamik) 3. Krila: Andric, Vrabac, Robinson 4.Krilni centri: Bircevic, Velickovic 5.Centri: Dzemel Hagins, Lukovic, Koprivica. Bez komentara...

avatar
nikola nikola1
Monday, 26.12.2016
22:55

Zaboravio si Rakicevica.

avatar
Grobar977
Monday, 26.12.2016
23:26

Dada i njega je hteo Dzikic.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 26.12.2016
23:15

Eh kada bi znali koga smo sve mi trazili, mnogi su nas odbili, a mi smo evroligasi i sampioni, sa 3 puta vecim budzetom vecim od vas....neki igraci bi nam doneli setnju do cetvrtfinala EL da su dosli. Ne ide to tako, svaki klub ima neispunjene zelje....

avatar
Old_school
Monday, 26.12.2016
22:00

Ako sam Novica ima 250.000 ispada da svi ostali igraju za 450.000. Evo ti verujem. Bas.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 26.12.2016
23:27

Nema Novica toliko...cekao je da ga u Turskoj slicno tom iznosu plate, i kad je svatio da ga niko nece, onda je spao na kkp, za duplo manji iznos....Mene samo cudi za Hecera, imao je 15.5 poena prosecno u EC i u Grckoj ligi, i onda navodno dosao za skroman novac. Mora da su on i njegov menadzer veoma nesposobni, kad nisu uspeli da unovce te strasne brojke koje je imao prosle sezone u Paoku...

avatar
Partibrejker
Tuesday, 27.12.2016
08:36

Hacerove brojke su takve da na jednoj utakmic da preko 30,a onda na sl.tri po pet poena.Tako igra i u Partizanu.Konstantnost je bitna odlika igrača.On je nema pa zato nema ni cenu.

avatar
paok
Tuesday, 27.12.2016
08:00

Ja stvarno ne znam sto se ne zaposlis kao novinar posto sve ugovore, dugove i sve bitne stvari znas u kosarci, verovatno u celoj Aba ligi. Za fudbal ne znam kakav si.

avatar
Partibrejker
Monday, 26.12.2016
23:43
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 26.12.2016
21:44

Naravno, oni ce reci da imaju obavezu da izdvajaju odredjena sredstva i za drugi klub, ali svakako ne verujem u to da je budzet za sve stavke samo 6...

avatar
Povratak kralja #47
Monday, 26.12.2016
21:38

Znači 3.5-4 puta jeftiniji tim od državnog projekta prvitanog kluba preimenovanog imena.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 26.12.2016
21:42

Osam puta. Sami su objavili da im je budzet 6,2 miliona evra i zasto bismo mi sad to smanjivali? Niko ih ne tera da ulazu te pare u Radnicki Basket:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 26.12.2016
23:20

Nikad i niste bili poznati po razmisljanju...Jasno je objavljeno da je nesto vise od 2 i po miliona nas budzet za igrace, dok kod vas je to oko 800k za igrace. I posle se bunite kad vas nazivamo neznalicama...

avatar
babaroga
Monday, 26.12.2016
23:06

Da li si stvarno... ili se samo pravis? Cifra koju je rekao se odnosi na igracki kadar. Kod Zvezde je ta cifra 2.2m. Ukupan budzet Partizana je preko 2m. Drago mi je da bar neko iznese podatak mada to i nije njegov posao. Iskreno, mislio sam da se za igrace izdvaja oko 900k.

avatar
Ograniceni franjevci
Monday, 26.12.2016
22:18

10 puta jeftiniji i zato igrate trecu evropsku ligu. Sta nije jasno ?

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 26.12.2016
21:32

750 hiljada evra je egzaktna cifra, a bezveze je da apostrofira ucinak Krusoa kada je brat tek sada proradio, a i dalje ima izvesne oscilacije, jednostavno, ni sada nije bas konstantan...

avatar
nikola nikola1
Monday, 26.12.2016
21:31

Ma kakvih 700.000 oni igraju iz ljubavi.

avatar
paok
Monday, 26.12.2016
21:51

A u cemu je problem, vi imate nekoliko puta skuplji pa sta. Imas svoje vesti pa tamo pisi ili napisi neki normalan komentar.

avatar
svojnasvome
Monday, 26.12.2016
22:02

Ti si inace bistar bas