CSKA ipak doveo još jedno NBA pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.08.2019.
13:23
Izvor: Sportske.net

"Armejci" sklapaju kockice.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Moskovski CSKA će ove sezone izgledati značajno drugačije nego u nekoliko prethodnih, ekipu su napustili Kori Higins, Otelo Hanter, Alek Piters, Serhio Rodrigez i Nando De Kolo.

Ipak, angažovana su i adekvatna pojačanja, najpre su stigli Janis Strelnijeks i Darun Hilijard, potom je ugovor sa "Armejcima" potpisao i bivši centar Sakramenta Kostas Kufus, kao i odlični Johanes Fojtman iz Baskonije, a onda su se u upravi kluba bacili u potragu za jednim kvalitetnim NBA bekom.

Želja je bio Džeremi Lin, koji bi pre svega marketinški bio sjajan potez, ali iskusni plej poreklom sa Tajvana ne želi u Evropu.

Tako su se u Moskvi okrenuli ka Ronu Bejkeru, koji je od danas i zvanično novi član šampiona Evrope.

Bejker je 2016. godine stigao u redove Njujork Niksa, kalio se u prvoj sezoni u razvojnoj ligi, ali je u drugoj dobio priliku da se dokaže.

Preselio se u sezoni za nama u Vošington, ali se u prestonici nije naigrao.

Sakupio je 96 utakmica u najjačoj ligi na svetu, prosečno je za 14,5 minuta na parketu postizao 3,1 poena uz 1,8 asistenciju i 1,4 skok.



Bejker ima 26 godina, videćemo kako će se snaći na  "Starom kontinentu",potpisao je jednogodišnji ugovor, a priznao je da su ga trener Itudis i Kajl Hajns ubedili da prihvati ponudu Moskovljana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke