CSKA ispustio plus 20 u Monaku, Okobo u NBA stilu srušio PAO

Autor: Aleksandar Golubović
petak 29.10.2021.
21:55
Izvor: Sportske.net

Veliki podvig Anđušićevog tima.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaši Monaka priredili su veliko iznenađenje u 7. kolu Evrolige pošto su na svom terenu pobedili favorizovani CSKA 97:80 uprkos tome što su gubili sa čak 20 poena razlike.

"Armejci" su bili nadomak brejka, ali im ni to nije uspelo bez obzira na odlične partije Vila Klajburna i Alekseja Šveda.

CSKA je već tokom prve četvrtine uspostavio dominaciju, a zahvaljujući ogromnoj seriji u kojoj je Šved pogodio dve trojke, moskovski tim stigao je i do ogromnih plus 18.

Prednost je tokom druge deonice išla i na 20 poena viška, ali su se domaći krajem prvog poluvremena približili na 11 poena zaostatka kada je Danilo Anđušić pogodio za tri.

U trećoj četvrtini viđena je velika serija domaćeg tima od čak 14:0, njoj je osim Anđušića dao doprinos Li Paris, koji je bio šuterski raspoložen.

Monako je odlučujuću četvrtinu počeo sa tri poena prednosti, a nakon nekoliko minuta igre stigao je do dvocifrenog vođstva.

Do kraja meča prednost je uvećao do velikih plus 17, a najzaslužniji za drugi trijumf Monaka ove nedelje bili su Donta Hol sa 17, Anđušić sa 16. Motum je imao 12, dok su još trojica košarkaša imala dvocifren učinak.

U redovima poraženih Klajburn je ubacio 19, Šved 15, a jedni još sa dvocifrenim saldom bio je Boloboj sa 13 poena.

Neizvestan meč do minut i po pred kraj viđen je u "OAKA Areni" u Atini gde je domaći Panatinaikos dočekao Asvel i izgubio sa ubedljivih 84:70.

Gosti su bili ti koji su vodili tokom prve četvtine, ali je u nastavku meča viđena serija domaćeg tima koju su serijom od 7:0 stigli do prednosti od sedam poena razlike.

Do dodlaska na odmor viđena je prava rezultatska klackalica, a gosti su na odmor otišli sa plus pet zahvaljujući trojci raspoloženog Okoba.

Treću četvrtinu su u potpunosi kontrolisali gosti, a u odlučujućoj deonici viđena je prava drama sve do poslednjih minut i po kada se PAO potpuno raspao i dozvolio da ubedljivo izgubi pred svojim navijačima.

U relativnom izjednačenom meču pobedu Asvelu doneo je izvanredni Okobo, koji je mini-serijom od 10 poena za svega minut i po doneo francuskom timu petu pobedu.

Okobo je meč završio sa neverovatnih 35 poena uz pet trojki, čime je bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču i daleko najzaslužniji za novi uspeh Asvela.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke