Da li je ova Bertomeuova rečenica Partizanova slamka spasa?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.01.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Plej-of ABA lige iz kola u kolo postaje ''nemoguća misija'', koji su alternativni putevi do Evrolige?

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Od početka ovog veka, Partizan je trinaest godina uzastopno bio učesnik elitnog evropskog takmičenja, ali onda je usledila najveća finansijska kriza u klupskoj istoriji, brojni problemi, da bi prošle godine pandemija koronavirusa zaustavila novi uzlet crno-belih ka Evroligi.

Očekivalo se da će Partizan ove sezone nastaviti u istom stilu iz prethodne, ali dok u Evrokupu za sada sve uglavnom ide po planu, u ABA ligi su šanse za plasman u plej-of svedene na minimum, pa tako i plasman u Evroligu preko regionalnog takmičenja.

Ostaje nada da bi tim Saša Filipovskog mogao da preko Evrokupa stigne u elitu, ali posle večerašnjeg poraza crno-belih u Podgorici, još jače odzvanja i jedna rečenica Đordija Bertomeua od pre par dana, vezano za popunjavanje Evrolige u narednim godinama.

''Pre dva leta dogovorili smo se da imamo pun spisak učesnika u Evroligi, bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, da imamo punu slobodu da pozovemo koga mi želimo gde gledamo naš interes, to je ono što želimo.

Za Nemačku i Francusku je već završeno, ali tu imamo Srbiju ili zemlje koje su nam važne zbog promocije košarke i imaće svoje klubove u takmičenju", rekao je Bertomeu, između ostalog.

Ali, jasno je da još mnogo kockica treba da se slože da bi baš Partizan bio taj kome bi se bez obzira na plasman u ligi uputio poziv u Evroligu. Sa Bertomeuom se nikad ne zna...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke