Da li je selektor kritikovao Kalinića?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.09.2015.
09:22
Izvor: Sportske.net

"Blic" piše da su kritike zbog društvenih mreža u stvari upućene Kaliniću.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Pisali smo juče o Nikoli Kaliniću, svi se pitaju šta se desilo sa sjajnim košarkašem, našu analizu možete da pročitate ovde.

Današnji "Blic" je otkrio da postoji neka vrsta tihoh sukoba između selektora i novog igrača Fenera, da je Đorđević nezadovoljan Kalinićevim ponašanjem, a da je kritika koja se tiče Tvitera u stvari upućena pomenutom košarkašu.

"Ako je mislio na mene, u pravu je. Moramo i možemo mnogo bolje, na nama je da radimo i napredujemo", prenosi "Blic" reči Nikole Kalinića.

List piše da je košarkaš previše poleteo, da je "umislio" da je igrač za NBA ligu, da je njegov odnos bio pogrešan.

U svakom slučaju potrebne su analize, ali i jasne odrednice koje se tiču odnosa igrača i selektora.

Ovako sve prelazi u optužbe i nagađanja. Na kraju, odgovoran je Đorđević, a igrači su njegov izbor.

Sa druge strane, ne može se sve svaliti ni na Kalinića, u pitanju je tim, ne pojedinac.

Bolje je sačekati da glave budu hladne, nije ni ovo neuspeh kako mnogi pokušavaju da predstave, ali jasno je šta su naredni ciljevi i kakva su očekivanja javnosti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Mitić
Tuesday, 22.09.2015
17:30

Neka nam Sale objasni zasto vodi u startu 2 igraca za koje zna da ih nece koristiti na prcenstvu, Milosavljevic i Milutinov. Umesto Stimca koji je korisniji od Milutinova i kad sedi pored malog ekrana, koji bi sigurno ubacivao makar po 5 ili 6 poena po mecu, makar igrao i 5 minuta, a za Milosavljevica nemam reci, onakvu neaktivnost na terenu odavno nisam video, sreca njegova pa je vec pre prvenstva potpisao sa albom inace sad ga ne bi uzeo ni KK Macori, umesto njega Dangubic bi makar vise energije uneo u odbranu i sigurno bi bio korisniji od ovoga statiste, ali hvala Saletu jer pokazuuje da bira igrace po necijim direktivama, najverovatnije Gebels opet nesto smera, a zna se zasta se on uvati to uvene.

avatar
England
Tuesday, 22.09.2015
18:31

Dangubic bi vise energije unio u odbrani od Gagija?! Kad je Gagi usao ''zakljucao'' je onog Mindaugasa Kuzminskasa koji je pravio velike probleme, nije primio ni jednu loptu kad je Gagi bio u igri. A ti ocigledno ne shvatas da ne moze 12 igraca da ima jednaku minutazu. A prozivas tu Saleta Djordjevica koji je vratio reprezentaciju u vrh svetske i evropske kosarke sramota!

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 22.09.2015
19:05

Ko si ti da se tebi neko pravda? Ali evo cisto da zadovoljim tvoju radoznalost... Ima vise varijanti ali ja predpostavljam da je u pitanju sledece, sto se tice Stimca koji bi za 5min ubacio 5 poena ali ja tvrdim da bi i Milutinov koji uzgred nije imao toliku minutazu, sto se tice kvaliteta ja bi uvek radije u timu video Milutinova nego Stimca iz dva razloga prvi je sto mislim da je vec sad bolji a drugi je sto je decko talentovan i napredovace za razliku od Stimca, a sto se tice Gagija i Dangube, kao prvo ne igraju istu poziciju, Milosavljevic je 2 a Dangubic 3, Milosavljevic ima izrazenije defanzivne karakteristike a uostalom i nije bio toliko los pogotovo u defanzivi...

avatar
Volim Partizan
Tuesday, 22.09.2015
17:23

Nikad ni nije bio igrac niti ce biti...pregrijace klupu u feneru...

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 22.09.2015
16:44

Nismo se obrukali, korektno smo odigrali prvenstvo i idemo dalje. Sledece godine uz Bobija cemo biti jos jaci. Nema kukanja nego samo rad. Sitnice su odlucile da budemo cetvrti i sledeci put cemo imati vise srece.

avatar
Jelena Jovanović
Wednesday, 23.09.2015
02:18

Jesmo!U poslednje dve tekme ostali smo bez skoka.Sale je i sam pao psiholoski zajedno s ekipom i zato je sam kriv.Ako momci mase penale poslednje suteve,onda to ponavljaju na treningu dok ne padnu u nesvest,a bilo je 2 puna meseca priprema.Tekma se za polufinale i za medalju priprema potpuno drugacije od drugih.Uloge se ne retko menjaju,kao i koncepcije.tanak je Sasko,treba mu vreme da nauci i naucice,ali na kecu mora da nauci psihologiju licnosti,i skloni sujetu!Drugo,ne kapiram zasto otpisuje neke momke bez provere?Pozovi ih sve Sasko,mi smo mala zemlja pa treba zvati i srbe na pola ili cetvrt ili sve strengere koji bi hteli da igraju a dobri su igraci.Ko ima Kaminskog,a Sale ga nece jer je kao stranac!?Pa mali Luka Doncic iz Reala?Kao nece da se Zameri Slovencima!? Vucic,kao premijer i kosarkas treba da moli Luku i njegovog tatu da mali igra za nas jer se takav radja jednom u veku kao i Kaminski,medju belcima!I ne samo njih dvojicu nego i druge.Ladno je otkacio Macvan,a Macvan je najbolja 4!Pa Jelovca,Lucica,Muslija,sto ne i npr Willijamsa,ili Kinzija.Klinci koji su buducnost naseg basketa identifikuju se s asovima,jel?

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 24.09.2015
07:31

Pa ja sad vidim da ja sa tobom nemam o cemu da pricam, ti kao prvo lupas, kao drugo ne shvatas pojam reprezentacije, kao trece ne shvatas pojam i funkciju selektora, kao cetvrto ne shvatas funkciju premijera, kao cetvrto ne znas da nam je vecina igraca dosla kasno na pripreme zbog klupskih obaveza i povreda, kao cetvrto pominjes Muslija kao nekoga ko je za reprezentaciju, sve u svemu pojma nemas a hteo/la bi...

avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 23.09.2015
23:26

Probaj ti da budes cetvrta u Evropi u bilo cemu.

avatar
Vladimir Lazarević
Tuesday, 22.09.2015
14:52

Pa dal je moguce da odmah kritikuju nase kosarkase...A da su osvojili Evropsko prvenstvo ljubili bi ih u dupe,ne mogu da razumem takve ljude....Svi su dali sve od sebe i to sam siguran,kao i svako od nas sto bi dao sve od sebe kome Srce kuca za Srbiju i nasu himnu i zastavu...Treba im dati podrsku i biti uz njih u teskim trenucima,nije malo biti 4 u Evropi i 2 u svetu...Za mene su oni broj 1 i uvek ce to biti....Samo napred momci,ima ljudi koji ce uvek biti uz vas....

avatar
JamesHeavy
Tuesday, 22.09.2015
14:42

Ok.. procitali smo nekoliko puta slicnu vest i mislim da je sada dosta. Ne treba nikog razapinjati, 4. mesto nije mala stvar, a selektor i igraci su svesni svojih postupaka i verujem da ce raditi na tome.

avatar
Jelena Jovanović
Tuesday, 22.09.2015
12:45

Srbija je isuvise mala zemlja za nekontrolisano ispoljavanje bilo cije sujete.Cini se da Sale preteruje sa sujetom bas zato sto je mlad i neiskusan,i ne samo sa sujetom.Bas se okomio na Kalinu,i to samo zato sto Kalina,ispoljava svoj karakter,a to Sasu uzasno nervira.Ne kazem da selektor nema pravo da kritikuje ,da sprovodi svoje zamisli,da bira i tim i taktiku i da od igraca zahteva da na terenu sprovode taktiku koju je zamislio,ali isto tako mora da poznaje iznutra momke koje je sam izabrao i da u tom smislu podesi pojedinacno i svoj odnos prema njima kako bi iz svega ili iz svakog od njih izvukao maksimum.Psihologija nije samo zacrtavanje cilja i motiva,sto je Sasa jednim delom uspeo,ali psihologija se ogleda i u pojedinacnom odnosu prema svakom od njih i u tom smislu i priprema svakog igraca ponaosob.Neki momci su jednostavno veoma snazne licnosti kao npr. Kalina,Bogdan,Teo,Radulja,neki opet nesto manje jaki ali istovetno korisni.Nece vam na isti nacin na kritiku i ton reagovati Kalina i Dragan Milosavljevic ili Teo i Bogdan ili Simke i Kuzmic.A trener nam je ipak izgleda preslab da razume nacin kako da uskladi svoje reakcije i da mu autoritet pritom ne pretrpi stetu.Deluje preemotivno,vrlo je zamerljiv ,citaj previse sujetan,jos vise emotivan,a opet sklon davanju neodmerenih izjava.Evo koliko juce je opet rekao kako 2017.donosimo zlato sa evropskog prvenstva.Ponovo ponesen euforijom zbog prijema u vladi.n Daleko sam od uverenja da Sale nece jednom biti dobar,cak odlican trener,ali cemo izgleda morati svi zajedno s njim da odlezimo sve decje bolesti,pa se pitam da li je to bas bilo neophodno,obzirom na pregrst iskusnih jakih trenera u kojima Srbija ne oskudeva,a da je nekad kasnije svakako moglo doci vreme i za Saletan Kalina je jak momak,pun energije,ima petlju ,rodjeni je pobednik i sjajan igrac u oba pravca.Naravno da je jaka licnost ,jer mec vineri su uvek jake licnosti,i to bi makar Sale morao da zna jer je i sam bio veliki igrac i mec viner pun karakter ,ciji su ego dobri treneri umeli da kanalisu a sto on evo nazalost tesko uspeva na pocetku svoje karijere,a sto ce kasnije verovatno nauciti,jer je to preduslov da se uspe u trenerskom poslu.nDobri nas Sale ,IGRACI ipak dobijaju i gube utakmice.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 22.09.2015
18:52

Navedi mi primere za to sto pises, kako je i kad to Sale ispoljio tu silnu sujetu i kako zakljucujes da se okomio na Kalinu?

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 24.09.2015
07:26

Pa ispada da je Sale sujetan samo kad izgubimo a pitao sam te za konkretne primere, situacije... A o pricas da je Kalinic saletu zulj u cipeli pa on ga je pozvao, to nema nikakve logike, imalo bi da ga je pozvao prvi put ali on je sa reprezentacijom na drugom velikom takmicenju za redom i prosao je kompletne pripreme za oba u toku kojih ga je Djordjevic mogao izbaciti u bilo kom trenutku... A sto se tice Lucica on ima problema sa povredama vec dve sezone i mislim da je i sada povredjen, a ako neko nije pozvan na jedno takmicenje svakako da nije otpisan, a sto se tice utakmice sa Litvanijom, Bogdan je imao dobru minutazu, Gagi je na toj utakmici imao mozda i najvise minuta u odnosu na prethodne a uostalom nije pokazao da moze bitnije da utice na igru Kalinic je vukao manju povredu iz meca sa Finskom sto je uticalo na njegove minute a i ako je u pitanju prica sa sudijom nakon cega je dobio tehnicku opet stajem na Saletovu stranu iako tvrdim da strane nepostoje vec da ti trazis probleme gde ih nema... Izmedju ostalog mislim i da mesas pojmove sujete i autoriteta, jer ako selektor kaze nemoj onda nemoj i ako ponavljas istu stvar 10 puta selektor mora da reguje. Mada tvrdim da to nije slucaj...

avatar
Jelena Jovanović
Wednesday, 23.09.2015
01:54

Polufinale-Litva,pa,Francuzi za trece mesto,a i uopste ako pazljivije gledas.Na daljinu se vidi,da mu je Kalina kamen u cipeli,jednostavno ga covek nervira zato sto valjda po Saletovom misljenju nepostuje naredjenja,kao npr. Da mora da cuti sudijama! Jos tokom sezone ga je opominjao da cuti i puca trojke,i mogu da se slozim da to donekle jeste problem,ali nikako takav da pokrene lavinu sujete kod Saleta.Kalina ce prvi da odleti sa spiska,Zivi bili!Sale ne prasta,a to je strasna gerska.Tekma s Litvom je bila tekma za momke kao Kalina,Gagi,Bogdan,jer su Tea potpuno odsekli.Sale je bio dovoljno naivan da podlegne sujeti,sto je ponovio i protiv Francuza,Nije dovoljno razigrao Bogdana,nije ni Gagija,pa ni Kuzmica,o Milutinovu da ni ne pricam.S pravom se onda mozemo zapitati,zasto kao iskusniji i upotrebljiviji centar nije otisao Stimac!?Zasto ne Lucic,kad je realno bolji od Simketa? Ili,Zagorac i ili Ognjn Jaramaz iz Mege,pa Kaminski,jer je Srbija mala i nikog ne treba otpisati sujete radi!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 22.09.2015
12:20

Nema zbog cega da ga kritikuje bilo je i gorih od njega

avatar
Volim Partizan
Tuesday, 22.09.2015
17:23
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 22.09.2015
17:53

Gori je Simonovic bio od njega a gori je i Bogdanovic bio ( Ne treba da mijesamo klubove sa reprezentacijom ali sto ces kad me neko izaziva na to)

avatar
Tuesday, 22.09.2015
10:47

Стручњаци са Спортске.нет анализирају Ђорђевића :D

avatar
dejandoc
Tuesday, 22.09.2015
10:23

Pisem ovo kao simpatizer Zvezde, ali ja mislim da je prodaja Kalinica Feneru najbolji posao u istoriji KKCZV. Daj Boze da grijesim, ali, ja mislim da on nece napraviti neku karijeru, da mu je maksimum bio ovo sto je pokazao u CZV ove godine.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 22.09.2015
21:59
avatar
Tuesday, 22.09.2015
10:09

Izbor selektora veliki krivac ali ne i jedini, sramno loša partija protiv Litvanaca skoro svih igrača!

avatar
Skaut1
Tuesday, 22.09.2015
09:49

Ne bih voleo da ovaj sukob eskalira...pametna izjava Kalinića, ipak je selektorova poslednja. S druge strane, da je Kalina u 1/2f igrao 20+ minuta umesto 7, siguran sam da bismo bili mnogo bliži pobedi, nego što je ovako bio slučaj. Dao je 2 poena, posle iznudio faul pri šutu, pa promašio oba bacanja, i onda je bio zamenjen i zaboravljen na klupi do 2-3 minuta pre kraja, neka je i 4. Tako se ne ulazi u ritam, tako se igraču ubija samopuzdanje, i tako se izbacuje iz ritma. Nešto slično, mada mislim i malo gore je radio Zdovc Blažiču prošle godine na SP. Ove kada mu je bio jedan od kvalitetnijih igrača, i kada ga nije šikanirao Blažič je odigrao nikad bolje za Sloveniju. Možda i Đorđević izvuče neke pouke. Niko nije bezgrešan, pa ni Sale Nacionale. nBilo kako bilo, možda je povreda u pitanju, meni nije logično da Erceg ima veću minutažu nego Kalina, a Nedović od obojice.nŠteta, već sam nas video na pobedničkom postolju...nNe treba razapinjati nikoga jer smo objektivno samo 2 utakmice odigrali loše, protiv Nemačke i Litvanije. Prvu smo dobili, a u drugoj smo imali napad za pobedu, i pored očajne igre. Mislim da je to pre razlog za optimizam, nego za brigu. Iskustvo se stiče i kroz tesne pobede, i kroz tesne poraze.