Davidovca nema ni na širem spisku 'Orlova', ali Partizanu često pravi probleme, šta nas večeras očekuje?

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.06.2019.
11:38
Izvor: Sportske.net

Može li Partizan da finalnu seriju plej-ofa učini zanimljivijom?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Prva utakmica finalne serije u kojoj je Crvena zvezda bila domaćin, donela je veliku borbu, maratonski meč, koji je, pre svega zbog ogromnog broja prekršaja i slobodnih bacanja (Zvezda 42, Partizan 24), trajao gotovo dva i po sata, a na kraju Zvezda je trijumfovala rezultatom 98:94.

Serija se nastavlja večeras, kada će crno-beli biti u ulozi domaćina, a predstojeći meč imao je i svoju uvertiru u jučerašnjem saopštenju crno-belih koji su nezadovoljni suđenjem, ali i reakcijom nadležnih na uvrede koje su sa tribina upućene treneru Trinkijeriju i pojedinim igračima.

Odlikom Leona Deleona, i Zvezda i Partizan su kažnjeni sa po 84.000 dinara, sabirajući i sve pojedinačne kazne.

Zanimljivo, Zvezda na sve ovo nije odgovarala svojim saopštenjem.

Izuzimajući sve ovo, ono što je na terenu privuklo najveću pažnju jeste odlična igra Zvezdinog tandema Davidovac - Dobrić, za koje odbrana Partizana nije imala rešenja.

Dejan Davidovac, koji se, zanimljivo, nije našao ni na širem spisku selektora Đorđevića za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, bio je najefikasniji u ekipi Crvene zvezde u prvom meču finala. Zvezdin ''univerzalac'' je upisao 20 poena (trojke 4/8), uz pet skokova.

Podsetimo, slično je počeo i polufinalnu seriju protiv Partizana u ABA ligi, kada je u prvom meču upisao 18 poena (2/3 za dva, 2/4 za tri), uz šest uhvaćenih lopti, a Zvezda je tu seriju kasnije dobila sa 2:1 u pobedama.

Dobrić ga je sinoć pratio sa 16 poena (3/4 za tri) i biće zanimljivo videti da li će njih dvojica biti na istom nivou i večeras, ili će neki drugi igrači izbiti u prvi plan.

Naravno, ima i Partizan svoje adute, od Radeta Zagorca se, na primer, očekuje mnogo više, videćemo da li će i on uspeti da se nametne boljom partijom.

Utaikmica počinje u 19 časova, a nama ostaje da se nadamo da će se da će se i posle meča najviše govoriti o učinku igrača na terenu i da više neće biti nikakvih prepucavanja, niti nezdravih tenzija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 12.06.2019
15:17

Povratak rijaliti serije "ono kad se dopisjujes sam sa sobom".

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 12.06.2019
15:16

Pa zbog toga ga i nema ni na sirem spisku Reprezentacije.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 12.06.2019
13:05

Dobrića bih vodio.Dosta nam dva pleja.Teo praktično nije igrao 2 god.,a na 1 može i Bogdan da pomogne,i eto mesta za Dobrića.

avatar
jv
Wednesday, 12.06.2019
12:54

Opet svi želimo da budemo selektori. Za Davidovca ni meni nije jasno, ali ko sam ja da osporavam Đorđevića?! Dok god rezultati stoje iza njega treba ga podržati, ne treba nam novi slučaj Muslin.

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 12.06.2019
12:39

Dečko je vrlo zanimljiv /svestran igrač kome treba kontinuitet dobrih igara, mislim da za njega ima još vremena npr za sledeću akciju. On je koliko znam 1995. godište . Mada je prema igrama ove god. pokazao više od Zagorca čak bi mu dao prednost u odnosu na Branka Lazića

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 12.06.2019
11:40

I dok za Dejana (Muslija) jos i mogu da razumem zasto ga nije zvao (i inace bi 100% otpao, a nije ni igrao ove sezone), ne mogu da shvatim zasto nema Pauna i Davida.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.06.2019
13:01

Paunic je imao povredu koja se zakomplicirala, dok Davidovac nije ni igrao kvalifikacije za SP, nije vise mlad (poput SImanica i Miskovica), a da se ne lazemo ne bi ni usao u uzi izbor sto se tice izobra igraca za SP, tako da nije bilo potrebe da se zove.

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 12.06.2019
19:12

P.S. Ili sam ja to pomesao sa Penom, za njega znam da je povredjen - po toj logici (kao) za DD, mnogi igraci ne bi trebali da budu pozvani...

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 12.06.2019
15:20

Za reprezentaciju treba da igraju najbolji u tom trenutku a ne najmladji, logicno zar ne? U svakom trenutku ima nekog ko je mlad ali nema logike da vodis tog mladjeg a onog starijeg koji moze da pruzi vise ne povedes. Osim toga, Davidovac je igrac koji se retko srece, za ovu visinu odlicna kontrola lopte, odlicno sutira sa svih pozicija, ima skok, odbranu pegla perfektno, malo trosi lopte bukkvalno za njega je moralo biti mesta.

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 12.06.2019
14:41

Da, zaboravio sam da je Ivan povredjen, hvala sto si me podsetio:-D