'Delije' trese groznica - Da li je MEGATRANSFER realan?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.02.2019.
16:00
Izvor: Sportske.net

Dolazak Kej Si Riversa pao je u drugi plan zbog euforije koju navijači Crvene zvezde prave u iščekivanju vesti o realizaciji megatransfera.

Epa/L. W. Smith & S. Nogier
Epa/L. W. Smith & S. Nogier

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s ozvaničio je u ponedeljak saradnju sa Amerikancem Kej Si Riversom do kraja tekuće sezone. Bivši član Reala, Bajerna i Panatinaikosa predstavlja veliko pojačanje za ekipu Milana Tomića, ali je njegov dolazak pao u drugi plan zbog euforije koju navijači Crvene zvezde prave u iščekivanju vesti o Milošu Teodosiću i Ognjenu Kuzmiću.

Dolazak pomenute dvojice u klub sa Malog Kalemegdana mogao bi se smatrati megatransferom koji bi Zvezdu istog trenutka učinio prvim favoritom za osvajanje ABA lige i povratka u Evroligu.

Zbog toga ne čudi što pristalice Crvene zvezde trese groznica, ali se postavlja pitanje koliko je realno da pomenuta dvojica ili bar jedan od njih zaduži opremu šampiona Srbije.

Miloš Teodosić je u subotu zvanično postao slobodan igrač. Los Anđeles Klipersi su ga "vejvovali", a kako mu nijedan klub iz NBA lige nije ponudio ugovor slobodan je u izboru nove sredine.

Povratak u Evropu u godini Mundobasketa nameće se kao logičan izbor. Gledano sa finansijske strane, Crvena zvezda mt:s nema kapaciteta da parira ponudama koje Teo možda već dobio od pojedinih evroligaša. To je jedna od stavki koja Teodosićev dolazak u Zvezdu čini malo realnim.

Milos Teodosic

Ukoliko prenebregnemo finansijski aspekt i poverujemo da postoji mogućnost da kapiten "Orlova" do kraja sezone nastupa za Zvezdu uz značajno manju zaradu, ostaje pitanje da li ima vremena da se posao realizuje.

Klubovi regionalnog šampionata do petka uveče mogu da registruju pojačanja i to je "deadline" za angažovanje Miloša Teodosića koji se i dalje nalazi u Americi i sa suprugom Jelisavetom Orašanin očekuje prinovu.

To stvari čini dodatno komplikovanim i smanjuje prostor za manevar jer Teo sigurno neće doputovati u Srbiju dok mu se supruga ne porodi i izađe iz porodilišta.

Ookrenimo se drugom igraču iz ove priče. Odakle ideja da bi Ognjen Kuzmić mogao nazad u Zvezdu?

Centar Real Madrida sam je "potpalio vatru" objavom na Instagram storiju. On je citirao rečenicu iz jednog domaćeg filma u kojoj Milorad Mandić Manda budi Nikolu Pejakovića rečima:

"Dobro jutro, zvezdo...".

Navijačima Crvene zvezde nije dugo trebalo, odmah su na društvenim mrežama pokrenuli priču o mogućem povratku Ognjena Kuzmića, a verovatno su podstrek našli u činjenici da je srpski centar ove sezone na margini u Real Madridu.

Bivši član Golden Stejta sa Real Madridom ima ugovor do kraja tekuće sezone, a nedavno je poručio da je povratak u ABA ligu opcija samo u slučaju da pozove Crvena zvezda.

"Ako bih se vraćao u ABA ligu, vratio bih se samo u Zvezdu!", glasila je poruka momka rođenog u Doboju nakon spekulacija da ga želi Budućnost.

Pored svega rečenog nikako ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je Zvezdin roster jako dobro popunjen i da Milan Tomić na pozicijama koje pokrivaju Miloš Teodosić i Ognjen Kuzmić već ima po najmanje tri rešenja.

Jasno, svako bi u slučaju da mu se ukaže prilika da dovede ovakva pojačanja našao rešenje i obezbedio prostora u timu, pa zbog toga nećemo donositi preuranjene zaključke već ćemo sačekati da se stvari razviju svojim tokom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan352
Tuesday, 12.02.2019
20:22

Nadam se da ce doci. Meni ne smeta kada su nekom pare vaznije od ljubavi, ali mi jako smeta kad neko prica o ljubavi prema "necemu" pa to "nesto" nikad ne odabere. Vidjecemo kakav je teo covek.

avatar
Partibrejker
Tuesday, 12.02.2019
19:32

Dobio otkaz i otpremninu 6,3 mil.Ako je stvarno toliki zvezdaš sad bi morao da vam dođe,bar do kraja sezone.A ako se ipak odluči za neki drugi evropski klub,s obzirom na godine,brišite ga sa spiska zauvek.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 12.02.2019
18:36

Navijači Crvene zvezde se raduju novim pojačanjima FMP-a. Kriza identiteta jača nego ikad.

avatar
Stefan,idemo bre
Tuesday, 12.02.2019
19:18

A vi kao po obicaju, gledate tudja posla, nikad svoja.

avatar
Stefan,idemo bre
Friday, 15.02.2019
01:02

Pa bas se pitamo ciji je Partizai klub, dal je Srpski ili Hrvatski?kad smo vec kod tudjih klubova

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 14.02.2019
19:04

Pa vi navijate za tuđi klub, a nama nešto pričate ahahahaha

avatar
Silent
Tuesday, 12.02.2019
19:20

Jedino tvoj klub je zvanicno igokea dinamik i 15 godina navijas za drugi klub i to je sigurno ostavilo velike posledice na tebe

avatar
neme
Tuesday, 12.02.2019
17:34

U kakvom su trenutnom stanju ovo je bas liga za njih dva tri meseca lagano da se vrate kosarci.A Zvezdi bi znacilo kasnije bi to svejedno naplatili mnogostruko

avatar
Silent
Tuesday, 12.02.2019
17:14

Dolazi jos jedno pojacanje sigurno a mozda i dva💪

avatar
Slobodan Dragojevic
Tuesday, 12.02.2019
17:10

Zna li ko koliko je izvesno da prvak ABA lige ide u Evroligu?Čuh Bartomeua u Podgorici kako su vrata za klubove sa ovih prostora zatvoran i da se okreću isključivo profitabilnim zemljama.Čak navodi i London kao sledeću metu.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 12.02.2019
17:52

Poptisan je ugovor na 10 godina (cini mi se), tako da za to nema brige.

avatar
Man united
Tuesday, 12.02.2019
18:20

Није он Лондон помињао као замену за АБА лигу. Он Лондон и Париз планира за будућност. Е сад, да ли ће то бити проширење или ће неко испасти из комбинације, ко ће га знати...

avatar
Znajsha
Tuesday, 12.02.2019
17:03

Potpisao predugovor na 2 sezone