Derbi loših odbrana pripao Zvezdi!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 03.02.2020.
20:03
Izvor: Sportske.net

Pobeda ekipe Dragana Šakote koja je imala više živaca na kraju utakmice.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde mts u derbiju protiv Partizana. U dvorani Aleksandar Nikolić slavlje ekipe Dragana Šakote sa 92:86.

Vidljivi su bili problemi i jednih i drugih u odbrani u prvoj četvrtini. Počelo je u egalu, poeni Gista u seriji na jednoj, odnosno Veličkovića koji je pogodio dve trojke na drugoj strani. Dobri su i jedni i drugi bili u šutu, a posebno Bili Beron koji je postigao 11 od prvih 20 poena Crvene zvezde mts.

Na kraju prve deonice ogroman broj ofanzivnih skokova, Zvezda 4, Partizan 3, iako nije bilo previše promašenih šuteva na obe strane.

Egal nije nastavljen u drugoj četvrtini. Nakon er-bola Birčevića krenula je serija Zvezde, Štimac je bio inicijator, nastavio je Lorenco Braun koji je nakon rampe na jednoj, pogodio dvojku na drugoj strani. Potom su trojke pogađali Dženkins i Lazić, u jednom trenutku je bilo maksimalnih +13.

Partizan je igrao očajno posebno u napadu u tim trenucima, sve dok seriju nije prekinuo raspoloženi Gordić. Upravo se sve vrtelo oko njega u poslednjih par minuta druge četvrtine, praktično je sam stigao Zvezdu. Pred sam kraj mu je pomogao Pejdž koji je trojkom vratio Partizan na samo -2!

Nismo gledali najsjajniju košarku u prvom poluvremenu, pa smo očekivali daleko više u drugom.

Jaramaz je pogodio negde već viđenu trojku o tablu za prednost Partizana, a crno-beli su pokušavali da prelome meč nakon serije 9:0 i trojke Voldena.

Nije se dala Zvezda. Bili Beron je svoje raspoloženje iz prvog poluvremena preneo na drugo, vezao je nekoliko poena za "eksploziju" na tribinama hale "Aleksandar Nikolić" i tada je ekipa Dragana Šakote stigla do 63:64.

Zvezdu je u igri održavao i dobar skok u napadu, Odžo ih je imao 4 pred kraj treće četvrtine što je stvaralo frustraciju u redovima ekipe Andree Trinkijerija. Zvezda je i povela nakon poena Dženkinsa sa linije za slobodna bacanja, pa je na ulasku u poslednju četvrtinu bilo 67:66.

Andrea Trinkijeri

Obe ekipe su imale prazan hod tokom ove utakmice što je druga strana koristila, bilo je već na ulasku u poslednjih deset minuta jasno da će biti neizvesno do samog kraja.

Značajne su bile trojke Davidovca i na drugoj strani Zagorca koji je bio sve raspoloženiji kako se meč približavao kraju. Moramo napomenuti da je Partizan napadao Lorenca Brauna tokom celog meča koji je odigrao loše u odbrani, a u jednom trenutku je imao +/- indeks od -17 iako je bilo nerešeno u tim momentima.

Jedan od ključnih detalja meča jeste faul u napadu Radeta Zagorca u napadu koji je bio njegov peti, da je Davidovac na drugoj strani pogodio otvorenu trojku Zvezda bi stigla do +6, ali se nije to desilo. Nakon Lazićevih poena bilo je +4 na ulasku u poslednjih pet minuta utakmice, ali je Partizan vrlo brzo izjednačio preko Rašona Tomasa.

Stegao je Partizan odbranu u poslednjih pet minuta, poveo sa 82:80, ali je Zvezda sa linije za slobodna bacanja stigla do nove prednosti preko Berona i činilo se da će poslednja tri minuta trajati pola sata, u realnom vremenu imajući u vidu da su i jedni i drugi izašli iz bonusa.

Beron je odveo Zvezdu na +4, Gordić je promašivao, pa je glavnu ulogu u napadu preuzeo Pejdž. Davidovac je na drugoj strani rastao u junaka utakmice. U poslednji minut utakmice Crvena zvezda ulazi sa +2, a onda promašena trojka Berona i ofanzivni skok Jagodić-Kuridže kada je dosuđen faul Veličkoviću zbog kojeg je bilo dosta bure.

Zvezda je imala ogromnih +4, a kada je Jaramaz promašio trojku bilo je jasno da će domaćin biti pobednik na ovom meču.

Bili Beron je junak sa 24 poena, 12 je imao Lazić i 11 Davidovac koji je ponovo bio "x faktor". Na drugoj strani Gordić 14, Pejdž 13, koliko je imao i Jaramaz.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 04.02.2020
04:02

Zvezda je sinoc pokazala da kosarka nije sve u parama jer Zvezda je i pored ogromnih sudijskih kradji uspela da pobedi klub sa najvecim budzetom, najskupljim timom, najplacenijim igracima i najplacenijim trenerom od kad se kosarka igra na ovim prostorima. Veliko BRAVO Zvezdo, veliko BRAVO Svetinjo, veliko BRAVO Institucijo, veliko BRAVO ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Realni Arthur
Monday, 03.02.2020
23:52

Nije to toliko losa utakmica bila, mada ruku na srce mi smo bili pod moranjem a Partizanu nije bas nesto znacio, mada nikad se ne zna! Ima jos cetiri kola, pa da vidimo! Ako Zvezda dobije sve cetiri svasta moze da se desi pa da budemo i drugi, mada bice tesno sledi Mornar i Cedevita. Veceras, pa nije bas Zvezda igrala dobro, ali uzimajuci u obzir da je Zvezda igrala u Petak i nije da bas imala vreme da se odmori, jer ipak Partizan imao dva dana vise za odmor, pa narocito za ovakve utakmice treba vise energije, a tu je Partizan bio u prednosti! Ali, ajde da vidimo za dve nedelje sve ce biti poznato! Cestitke Zvezdi za pobedu!

avatar
Stefan Lazović
Monday, 03.02.2020
22:39

Sad ce portalci da pametuju, cia, bia, sudije, kockasta lopta, vucic, temperatura u hali...

avatar
Doktor Trax
Monday, 03.02.2020
21:32

Resi Avangardnu instituciju metodom Billy the kid - a

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 03.02.2020
21:26

rutinska pobeda,a uspeli smo i da odmorimo par igraca,laganooo

avatar
nenadnenad1234
Monday, 03.02.2020
21:14

Kad si glavom u Bolonji, a igraš utakmicu u Beogradu, ovakav rezultat je odličan. Sad da izguramo Italijane i Crnogorce i da polako pravimo planove za mart.

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 04.02.2020
00:43

Dzabe vam milioni i kamioni... i sve sudije ovoga sveta.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 04.02.2020
00:58

Hahahaahah glavom u Bolonji koja je dobila A licencu za EL i koja ce vas pustiti tamo haahahhaha jaoj kolko ste jadni kad su vam ovo izgovori...

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 03.02.2020
21:13

Tezak meč,za nervozu nas navijaca,opet smatram da je Sakota jedan obican diletant ma koliko ga pojedinci branili,on je nas veceras unakazio sa rotacijama,specijalno mislim na Odza i Gista da je to skandal,pa i na to sto je izbaciio Berona iz ritma bespotrebno,sreca pa je uvideo na kraju da Brauna nece pa ga je sklonio,inace bi smo izgubili,a mogli smo da resimo ovo ranije i bez nervoze i pritiska,mada ovako je sladje pobediti ove osvajace svega na pola sezone :D .Svaka cast Beronu i Djenki koji ocigledno zive za ovakve meceve kao i Stimac,samo sto je on izgoreo,ali opet kao takav bio od Odza 10 puta bolji.Moram da pohvalim i kapitena posle duzeg vremena,takodje Kuridzu posle povrede,nije bilo toliko lose i naravno mirnu ruku Dejana Davidovca!I na kraju bih jos nesto malo poduze rekao za sudiju Sretena Radovica,ako mu nisam pogresio ime,ali necu,sem da nas ocekuje sve i svasta do kraja,nekome je ova sezona sve ili nista...:)

avatar
Old_school
Monday, 03.02.2020
21:08

Simpaticno kako komentarisete sudijske odluke kod faula Zagorca i Novice. A sa druge strane jedno 6,7 sumnivih nikako.

avatar
Sanchez Bakero
Monday, 03.02.2020
21:08

Ccc... Kakva besramna simulacija Jagodića-Kuridže... :)
Ali bez obzira, zaslužena pobeda - Partizan nije bio na svom nivou večeras.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 04.02.2020
01:00

Dobro ste i prosli s obzirom da smo odmarali roster ovu tekmu

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 04.02.2020
10:57

Walden je povukao Kuridžu nije bio faul od Novice, kome su sudili ne znam...pogledaj snimak pa se uveri sam. Suđenje je za komentar svakako, greške na obe str. mada su se trudili da izbalansiraju br. bacanja. Uporedi index korisnosti i sve će ti biti jasno, nema tu prevare kad imaš 12 skokova manje, 6 asistencija manje i više izgubljenih lopti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 03.02.2020
21:08

Ovo je duplo veća krađa nego u Podgorici: Odžu 5 faulova nisu dosudili u napadu samo u 3. četvrtini od toga jedan nesportski zbog udaranja u glavu, zatim Beron udara u glavu Voldena oni priznaju koš i dodatno slobodno bacanje Beronu, nepostojeće 5. lične Zagorcu i Tomasu, Laziću najmanje 5 faulova nisu svirali, izmišljen faul za Kuridžu oko koga niko nije bio umesto flopinga još 2 od jedno 10-ak poklonjenih slobodnih bacanja kojima su konačno pokrali Partizan. Jedino tako i mogu protiv Partizana i jedino tako i mogu do F4 ABA lige. Nisu oni samo državni već i ligaški projekat.

avatar
2012/2013-2019/2020
Monday, 03.02.2020
21:07

Cestitam na pobedi, ali, ako je ono na kraju bio faul nad Kuridzom, ja sam Jurij Gagarin licno i personalno, a i ona dva faula pre toga su bila veoma smesna.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 04.02.2020
01:14

Dragi mi je Juri,pozdrav! :)

avatar
2012/2013-2019/2020
Wednesday, 05.02.2020
19:30
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 04.02.2020
03:09

Zdravo Jurij,pogledaj snimak volden kako uhvati Kuridzu za ruku,pa se javi,toliko