Đorđević izričit: "Ako treba deset puta sa SAD, ali nema kalkulacija!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.08.2016.
22:51
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević osvrnuo se na učinak svog tima u susretu sa Australijom i poručio da "Orlovi" ne planiraju da kalkulišu kako bi na putu ka medalji izbegli Ameriku.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu Grupe A od Australije čime je u velikoj meri zakomplikovala sebi život na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Selektor Aleksandar Đorđević osvrnuo se nakon meča sa "Kengurima" na pojedine anomalije koje nisu karakteristične za naš nacionalni tim a koje su odvele u poraz.

"Ova utakmica je definitivno bila dobra škola za nas. Moramo da je analiziramo i ispravimo greške. Nije naš zaštitni znak da se tako lako predamo na kraju, jer je utakmica bila na tri poena do pet minuta pred kraj. Poraz je težak, ali treba da čestitamo protivniku koji je bio bolji" rekao je Đorđević.

Srbija je u drugom kolu Grupe A na Olimpijskim igrama poražena od Australije rezultatom 95:80 iako je dva minuta pre kraja gubila sa četiri poena razlike.

"Razlika nije bila realna u odnosu na to kako se odvijala utakmica, ali utakmica se ne igra 35, nego 40 minuta. Neobjašnjivo mi je to kako nismo iskoristili bonus koji smo imali, jer to inače znamo kako da uradimo" dodao je Đorđević.

Selektor nije propustio priliku da se odmah osvrne na ono što čeka "Orlove" a o čemu smo pisali nakon večerašnje utakmice - OVDE!

Naime, ukoliko Srbija savlada Francusku i zauzme treće mesto u Grupi A, potencijalno bi već u polufinalu ukrštala sa Sjedinjenim Američkim Državama što bi bilo izbegnuto ukoliko se izgubi od "Trikolora".

"Srbija neće da kalkuliše, ko god nam bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu. Igraćemo u svakom meču na pobedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i deset puta sa reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija" zaključio je selektor Đorđević.

Do kraja grupne faze takmičenja Srbija će odmeriti snage sa Francuskom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama pa ostaje da vidimo šta će nakon toga sačekati "Orlove" ukoliko se plasiraju u četvrtfinale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
odzvucnika
Tuesday, 09.08.2016
01:54

samo amere da dobijemo ne trebaju nikakve medalje

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:38

Mi njih ne mozemo da dobijemo ni u jednoj cetvrtini.

avatar
Tuesday, 09.08.2016
00:13

Izvinite ko nam garatntuje da ikog mozemo dapobedimo mi ovde. Svi redom gue, ocajni smo na Olimpijadi. Cek i Vaterpolisti nisu upecatljivi, ali nesto ne sumnjam u njih imaju veliki pritisak nadam se da ce se izboriti i oni imaju jedini uz Novaka opravdan pritisak ostali ne. Niti smo kvalitetni niti dominantni u Kosarci. trenutno. Mozemo na Litvaniju, mozemo na Spaniju i tu smo vrlo nesigurni, Hrvati sa njima bi lakse, ali opet niej sigurna pobeda nigde. Ajd eda igramo svaku kako najbolej mozemo, i da se nadamo da sudija nije retardiran ko ovaj sa Australijom.

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:39

Muski ce biti cetvrti, zene nece ni proci, jedino jos vaterpolisti i odbojkasice ostaju i ako nesto uradi Ivana i to je to.

avatar
(anti)talentovan lik
Monday, 08.08.2016
23:41

Zvuci tacno kao nesto sto bi trener reprezentacije koja kalkulise i cilja odredjeno mjesto u grupi rekao :D

avatar
Danijella
Monday, 08.08.2016
23:35

Sve je okej sto Sale govori i to je u stvari sport! Glupo je samo sto medije i javnost i navijaci stvaraju pritisak da uzimamo sigurno medalju ili se ide u finale! Realnost je takva u kosarci da ne mozemo da obecamo nista jer mnogooooo drugih reprezentacija s pravom konkurisu isto ako ne i vise od nas. Sad kao da kalkulisemo da izbegnemo USA onda treba da budemo 4. U nasoj grupi i udarimo na pobednika one druge grupe pa i ne vidimo amere vise.

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:40
avatar
ZoranK
Monday, 08.08.2016
23:23

Ne znam stvarno cemu ovolika tvrdoglavost.. Treba biti pametan na turnirima, jer ako se vec moze izbjeci prvi favorit do finala onda se to i radi, ili bar tako rade selektori koji razmisljaju pametno. Ovo mu nece donijeti nista dobro. Recimo da budu 3., prodju u polufinale, onda tu zavrsavaju takmicenje i onda ce biti razocarani i nece uspjeti ni 3. mjesto da ubodu. Kao da gledam da ce tako biti..

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:40

I ja isto mislim da ce tako biti s tim da je nama sad i 1/4 ogromna barijera...

avatar
Nogometni strucnjak
Monday, 08.08.2016
23:21

Tvoja filozofija nas je i ubila kako te neki zovu profesor kosarke. Eto ti, neces Marjanovica da zoves, dobar ti Bircevic, zato ces i ispast u polufinalu, bolje ti je da izgubis od francuza i izbjegnes amere, al ne tvoj ponos je to, zato cemo se i izofirat.

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:41

Ne bi Bircevic izvisio da je pozvao Marjanovica. Beli i Bobi- IN, Birca i Stimke - OUT.

avatar
Tuesday, 09.08.2016
23:59

Nije ga zvao jer nije imao klub citave sezone, to je sigurno osnovni razlog, a mozda ih je bilo jos...

avatar
Nogometni strucnjak
Tuesday, 09.08.2016
23:44

Nisam ni mislio tako,nego ide jedno za drugim, pa je zato ispalo. Imali smo puno boljih rijesenja na 4, po meni bi bolje Erceg to rijesio nego onaj coban, al eto

avatar
Monday, 08.08.2016
23:14

Treba da kalkulisemo i da izgubimo i od Francuza, dosta je bre bilo tog postenja sa nase strane! Ko god da dodje u cetvrtfinalu, moracemo da ga pobedimo, a ako vec hocemo da igramo u finalu, zna se sta nam i je ciniti! Ako je mogla Pejdz da igra za nas, ovo nije nista, neki svoj zastitni znak i identitet mi smo vec izgubili!

avatar
Monday, 08.08.2016
23:11

Ubice nas Ameri!

avatar
Tuesday, 09.08.2016
08:41

I u zenskoj...

avatar
Steffi
Monday, 08.08.2016
23:07

Ubacivali su bojlere, ves masine, televizore. Bolji smo .