Đorđević zadovoljan pobedom, ali ga brinu povrede

Autor: Pavle Knežević
nedelja 16.09.2018.
22:34
Izvor: Sportske.net

Srbija ubedljiva protiv Estonije, ali selektora brinu povrede

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle ubedljive pobede nad Estonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, iako ga brinu brojne pobede.

"Važna utakmica, ozbiljan pristup, sigurno reakcija posle izgubljene utakmice. Imali smo dobru odbrambenu aktivnost, koncentraciju tokom većeg dela utakmice i odatle smo tražili rešenja za pobede. Jako važna pobeda, iako protivnik nema veliko ime, uz dužno poštovanje, svaka pobeda je važna.

Druge utakmice su izuzetno važne, ne moramo da krijemo da nam rezultati idu na ruku, ali moramo da se koncentrišemo sami na sebe i gledamo u svoj tanjir. Niko nikada nije ništa poklonio reprezentaciji Srbije, sve smo sami uzeli i sigurno ćemo morati da nastavimo tako
", rekao je Đorđević novinarima posle meča.

Srbija je slavila 91:65, ali selektor je ipak zabrinut zbog povreda.

"Dejan Todorović je povređen, danas sam se čuo sa njim. U nekim sa razgovorima sa njim smo se dogovorili da preskoči ovu akciju, promenio je klub, ali da se priprema za naredne dve, kao što je bio i u prethodnim ’prozorima’. Velika žal i zbog Mačvana, svakodnevno se čujem sa njim pričamo. Tu je i povreda Birčevića, tek treba da vidimo šta i kako.

Razgovarao sa igračima i sigurno će KSS da se zahvali klubovima koji su pustili igrače, ali ćemo se truditi da probamo i sa nekim klubovima iz Evrolige koji imaju sluha, da puste igrače da odigraju bar jednu od dve utakmice. Jako je bitne su sledeće dve utakmice, prva u Izraelu, druga ovde protiv Grčke. Nemačka i Grčka su sigurne, a za treće ćemo se boriti mi Gruzija i Izrael
", rekao je Đorđević.

Bogdanović je posle tri minuta izašao sa terena i nije se vraćao.

"Bogdan sutra ide na pregled, osetio je neku nelagodnost u kolenu koje je operisao. Samo smo stavili ručnu, pa ćemo sutra da vidimo", rekao je Đorđević.

Selektor Estonije Tit Sok rekao je da je Srbija "ubila" njegov tim u trećoj četvrtini.

"Znali smo da je Srbija vrlo iskusna i da ima sjajne igrače. Hteli smo da kontrolišemo napad, da ne žurimo sa šutevima. Od početka smo dobro radili osim faulova u reketu…to je razlika. U drugom poluvremenu smo počeli da šutiramo glupo i nismo kontrolisali napad, pa su nas ubili u trećoj četvrtini. Zato su i bolji i zaslužili su pobedu", rekao je Sok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke