Dobre vesti iz Pireja - "Crveno-bela braća" bolja od Darušafake!

Autor: Nikola Miloradović
petak 10.03.2017.
22:35
Izvor: Sportske.net

Izabranici Janisa Sferopulosa uspeli su da savladaju sastav iz Istanbula na svom parketu u 25. kolu Evrolige.

EPA/Valda Kalnina
EPA/Valda Kalnina

Povezane vesti

Šampion Grčke odigrao je za Zvezdu, kako su u "Dvorani mira i prijateljstva" savladali direktnog konkurenta "crveno-belih" iz Beograda za plasman u Top 8, rezultatom 81-73.

Nakon prvog poluvremena se činilo da će Olimpijakos imati lak posao sa turskim timom, ali se ekipa Dejvida Blata "povampirila" u drugom delu igre, te je meč ušao u neizvensu završnicu.

Poenima Skotija Vilbekina na oko četiri minuta do kraja gosti iz Istanbula su prišli na samo četiri poena prednosti, ali su Lodžeski i Spanulis imali odgovor sa druge strane, te se u poslednja dva minuta ušlo sa osam poena prednosti u korist domaćina.

Usledio je period od 90 sekundi bez poena na obe strane, Klejburn je na 40 sekudni do kraja dao kakvu-takvu nadu gostima, spustio je sa dva pogođena penala na šest poena suficita.

Isti igrač potom gubi loptu u novom napadu Darušafake, Printezis poentira na 17 sekundi do kraja i stavlja tačku na ovaj susret.

Najbolji u pobedničkom sastavu Kem Birč sa 13 poena i osam skokova, pola koša manje dodao je Met Lodžeski, dok je 11 poena dodao Erik Grin.

U poraženom sastavu 23 poena i šest asistencija Breda Vonamejkera, 20 je dodao Vil Klejburn, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Džejms Anderson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke