Dobro poznato lice na Malom Kalemegdanu, Zvezda ima novog trenera!

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.07.2022.
16:27
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" počinju novi projekat.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Bivši pomoćnik selektora seniorske reprezentacije Srbije i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a i Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde, potvrdio je klub.

On je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Jovanović je svoje prve trenerske korake napravio kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde 2012. godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener FMP-a (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja AdmiralBet ABA lige.



Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.



Tokom 2019. godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra prošle godine.

Vlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao trener, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener", stoji u saopštenju Zvezde.

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić, dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaveštena. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke