Dragić: "Utakmice sa Srbijom su spektakl"

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.08.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net

Slovenija i Srbija igraju sutra od 20.15 sati u Ljubljani.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Zvezda slovenačke nacionalne selekcije i košarkaš Čikago Bulsa Goran Dragić govorio je o rivalstvu sa Srbijom, sunarodniku i saigraču iz reprezentacije Luki Dončiću, pa se prisetio Evrobasketa 2017. godine i finala sa Srbijom, koje je Slovenija rešila u svoju korist sa 93:85 u Istanbulu.

Dončić i Dragić će biti udarne igle Slovenije i na predstojećem Evrobasketu, gde će pokušati da odbrane titulu.

"Razlika između Dončića pre pet godina i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svetu košarke. Pre pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti", izjavio je Dragić.

Jedna od najbitnijih promena u odnosu na 2017. je ta što selekciju više ne vodi Igor Kokoškov, već je na mestu selektora Aleksandar Sekulić. On je prošle godine odveo Sloveniju do polufinala Olimpijskih igara u Tokiju. Bio je na jednu loptu od ulaska u finale na polufinalnoj utakmici sa Francuskom, ali na kraju je Slovenija ostala bez finala, ali i bez medlje. Goran Dragić u Tokiju nije bio deo ekipe. 

 "Razlika je možda manja nego što inicijalno deluje. Zašto? Sekulić je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim", objasnio je iskusni plejmejker .

Sloveniju pre nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i Evropskog prvenstva očekuje pripremni duel sa Srbijom. Taj meč igra se sutra u Ljubljani od 20.15 sati. 

 "Srbi verovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobedili smo ih u finalu prošlog šampionata Evrope. Utakmice protiv njih su uvek spektakl. Oni su među najboljima na svetu", završio je Dragić.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke