Drama tokom meča u Železniku - Košarkaš Olimpije bio životno ugrožen!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.03.2018.
16:41
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Velika drama odvijala se sinoć u Beogradu tokom meča između FMP-a i Petrol Olimpije. Košarkaš slovenačkog tima posle sudara sa protivničkim igračem vodio borbu za život.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Utakmica 21. kola regionalne košarkaške lige između FMP-a i Petrol Olmpije nije imala rezultatski značaj ali je mogla da bude okončana velikom tragedijom.

Sredinom meča dogodio se sudar na parketu u kojem je deblji kraj izvukao košarkaš Petrol Olimpije Jan Špan. Slovenac je pao u nesvest i nije davao znake života zbog čega je hitno prebačen u Urgentni centar.

Sa lekarima je put Urgentnog krenuo i prvi čovek Crvene zvezde mt:s Nebojša Čović koji je za "Blic" objasnio da je život košarkaša Olimpije doveden u pitanje zbog preloma jagodične kosti.

"Celu noć sam bio uz Špana, pukla mu je jagodična kost i postojao je veliki strah da ne dobije izliv krvi u mozak. Uz pomoć naše doktorke Suzane Milutinović, vratili smo momka, oporavili ga i, na sreću, sve se dobro završilo", objasnio je Čović.

Bek ljubljanske Olimpije danas će biti transportovan za Ljubljanu gde će obaviti neophodnu operaciju frakture jagodične kosti.

"Dečko ima 26 godina, može sin da mi bude, tako da je najmanje što je moglo da se očekuje od mene je da mu pomognem, zajedno sa našim doktorima. Hvala i profesoru doktoru Dani Grujičić i doktoru Tasiću sa neurohirurgije", poručuje Nebojša Čović.

U drugom planu ostao je konačan rezultat jučerašnje utakmice i trijumf Petrol Olimpije rezultatom 86:81.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke