Drama u crnogorskom derbiju! Budućnost kroz iglene uši do pobede!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2015.
23:08
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica nedeljnog programa u okviru 12. kola ABA lige odigrana je u Podgorici, gde je Budućnost mnogo teže nego što se očekivalo savladala Sutjesku.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Posle neočekivane promene trenera, ekipa Budućnosti je ostvarila očekivani trijumf na svom parketu protiv nikšićke Sutjeske, ali tek posle produžetka, rezultatom 89-87 (78-78 posle regularnog toka).

Na debiju Luke Pavićevića na klupi Podgoričana, ovaj tim je dobro započeo meč i tokom prve četvrtine stekao osam poena viška (23-15).

Tu prednost je uspeo da održi i u drugoj deonici, ali treća četvrtina donosi žestok odgovor Nikšićana, koji su u tom delu igre postigli čak 31 poen i napravili potpuni preokret.

Usledila je dramatična završnica, a na ulasku u poslednji minut Sutjeska je vodila sa 78-75. Trojkom Šehovića domaći uspevaju da izbore produžetak - 78:78, ali im ni u dodatnih pet minuta nije bilo ništa lakše.

Sutjeska je imala odličnu priliku da dođe do pobede, ali Žižić ne pogađa trojku pri rezultatu 87-86, posle čega je Omar Kuk oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja. Na samom kraju, Pavličević je pogotkom na drugoj strani sa linije penala samo ublažio poraz borbenih gostiju.

Ovakvim epilogom, Budućnost se ponovo izdvojila na liderskoj poziciji sa 10 pobeda i dva poraza, a Sutjeska je ostala poslednja sa skoom 3-9.

Tadija Dragićević sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija bio je ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi, a goste su predvodili Vranješ i Albijanić sa po 17 poena i po sedam skokova.

Podsetimo, ranije danas Cedevita je savladala Partizan sa 75-72, a Tajfun je bio bolji od MZT-a sa 68-62.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke