Drama u ''Pioniru'' podsetila na '92, Panter je Partizanov heroj!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.11.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Opet je Partizan slavio sa poenom razlike protiv Huventuda!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pred zvanično 6.733 gledalaca u ''Pioniru'', košarkaši Partizana su u derbiju trećeg kola Grupe A Evrokupa savladali španski Huventud u dramatičnoj završnici rezultatom 68:67! Ovo je treća pobeda Partizana u prva tri kola za ostanak na vrhu tabele, Huventud je pretrpeo prvi poraz.

Partizan je imao i specijalnog gosta, slavnog boksera Roja Džonsa Juniora, koji je bio taličan crno-belima u ovoj utakmici.

Iako nošen fantastičnom podrškom sa tribina, Partizan je loše započeo meč i dozvolio Huventudu da brzo stekne osetnu prednost od 11:2 koju je posle Obradovićevog tajm-auta smanjio Ledej svojim zakucavanjem. Potom su se crno-beli razigrali, osvojili par lopti u odbrani, stizali do lakih poena i posle serije od 11:0 poveli sa 13:11.

Početkom druge četvrtine crno-beli su stekli i pet poena viška posle trojke Zeka Ledeja, bilo je tada 22:17 za Partizan i delovalo je da crno-beli preuzimaju kontrolu na terenu, ali na drugoj strani je raspoložen bio Vilis, sve bolji i Para, a sa dve vezane trojke Pau Ribas je vratio prednost Huventudu na 31:27.

Do kraja prvog poluvremena Partizan nije uspeo još jednom da uzvrati, pa se u treću četvrtinu ušlo rezultatom 39:34 u korist ekipe iz Badalone.

Sredinom treće deonice bilo je i 54:43 za Huventud, posle čega Panter trojkom vraća nadu Partizanu, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Brodzijanski, pa se španski tim vratio na 11 poena prednosti - 57:46.

Kevin Panter je u tim trenucima držao Partizan, pogodio je još jednu trojku, ali do kraja treće četvrtine gosti još jednom poentiraju za deset poena prednosti - 59:49.

Početkom poslednjeg kvartala Partizan je ponovo u naletu, skoro pet minuta crno-beli nisu primili koš i prišli su na samo tri poena zaostatka - 59:56.

Atmosfera u dvorani dostizala je vrhunac, gosti su bili uzdrmani, Partizanova energija u odbrani sve veća, a Kuruc sa linije penala smanjuje na 59:57.

Ali, gosti počinju polako da se oslobađaju pritiska, vezuju četiri poena i ponovo stižu na ''plus šest'' - 63:57.

Opet je Partizan počeo da se muči da dođe do poena, vreme je radilo za goste, što je kod crno-belih dodatno pojačavalo nervozu.

Na tri i po minuta pre kraja došlo je do nešto duže pauze jer su sudije proveravale i korigovale preostalo vreme do kraja, a kada je meč nastavljen crno-beli osvajaju loptu u odbrani, a potom Ledej poentira za 63:59. Atmosfera u dvorani ponovo je ''proključala'' na 2:18 pre kraja, kada Smailagić pogađa trojku i Partizan prilazi na samo poen zaostatka - 63:62!

Gosti reaguju tajm-autom, ali Partizan potom uspeva još jednom da se odbrani i dolazi u priliku da konačno povede. Međutim, Ledej je bio neprecizan, Kuruc pravi prekršaj, a na drugoj strani Para je oba puta precizan sa linije penala za 65:62 u korist Huventuda.

Smailagić potom greši u napadu, gazi čeonu liniju, ali posle promašaja Ribasa, Panter na drugoj strani poentira za 65:64, na ulasku u poslednji minut.

Na 39 sekundi pre kraja, Tomiću je dosuđen prekršaj u napadu, pa Partizan dolazi do još jedne prilike za vođstvo. Ponovo Panter preuzima odgovornost i još jednom pogađa za ''eksploziju'' na tribinama - 66:65 za Partizan!

Gosti reaguju tajm-autom, drama dostiže vrhunac!

Ostalo je 28 sekundi do kraja, loša odbrana Partizana koju razbija Ribas i na 12 sekundi pre kraja poentira za 67:66 u korist gostiju. Posle novog tajm-auta, još jednom Panter poentira i Partizan ponovo vodi - 68:67!

Ostalo je još četiri sekunde za napad Huventuda, ali odbranili su se crno-beli, Panter sjajan i u odbrani, osvojio je loptu i veliko slavlje u ''Pioniru'' je moglo da počne! Avramović je do kraja promašio oba slobodna bacanja, ali za Huventud u ovom meču više nije bilo vremena.

Panter je sa 18 poena bio najefikasniji u Partizanu, Ledej je upisao 13, a kod gostiju Para 15, Vilis 11, Tomić 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke