Dule opet u Pioniru: "Došao sam da malo razbijem strah"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 16.09.2018.
21:35
Izvor: Sportske.net

Kada ćemo opet gledati Vujoševića u "Pioniru", kako ga služi zdravlje, a malo i o neizbežnim "prozorima"

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Pune tri godine su prošle od kada je Duško Vujošević smenjen sa mesta trenera u Partizanu, a od tada se nije pojavljivao u "Pioniru". Večeras je ipak došao da gleda reprezentaciju Srbije, a brojnim novinarima je objasnio kako se oseća i zašto ga nema.

"Došao sam malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onda kad sam bio zadnji put. Sad to izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga ne mogu da dolazim da gleam.

Onda je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i iskoristio sam tu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, ali ja sam dosta dobro i, što su pričali – samo posmatram", rekao je Vujošević novinarima koji su ga saleteli u poluvremenu utakmice.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana delovao je raspoloženo i nasmejano, a meč je gledao iz mesta pored terena. Novinare je zanimalo da li postoje ipak nekakve šanse da "Duleta" viđamo i na utakmicama Partizana.

"To zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu…smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu", odgovorio je Vujošević.

Ali, ne morate da podržavate upravu…

"Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača", kratko odgovara Dule i stavlja tačku na tu temu.

Kako vam deluje reprezentacija?

"Sviđa mi se kako igraju, u stavu su, igraju ozbiljno, trče, ima određeni potencijal. Kada bi tu bili Jokić i Marjanović i neki igrači, to bi bila prava ekipa za zlatnu medalju", počeo je Vujošević, ali, kao i kod svakog košarkaškog radnika, ovaj novi način kvalifikacija je bila nezaobilazna tema.

"FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kad NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen: ako oni budu dolazili, valjda će i ove što igraju Evroligu da bude sramota i Evroligu samu da zabranjuje, ali FIBA nema taj potencijal da bira vreme kad ona hoće, nego mora da se prilagodi i da nađe način, diplomatski, inteligentan da NBA igrači mogu ovde da budu prisutni i da se vrati do kraja značaj ovom takmičenju", odgovara Vujošević.

U ovom timu su i mnogi igrači koje ste vi trenirali…

"Navijam za sve, a za njih malo više", uz osmeh odgovara trener.

Pitati za nečije zdravlje je nepristojno, ali Vujošević je javna ličnost i njegovo zdravstveno stanje nije nešto o čemu se nije do sada pričalo. Kako je sada?

"Moje zdravlje je dosta dobro. Znate da imam te probleme sa bubrezima i da treba da radim transplantaciju, sve ostalo je sređeno, ali pošto je posao javni, a radim ga uz bolest i pričam o tome, onda se kad me nema izmanipuliše kako kome odgovara i daju se katastrofične izjave daju, ali nije tako, dosta je to pod kontrolom", rekao je Vujošević.

Nedavno ste se rastali i sa Bosnom i Hercegovinom.

"Ja sam rešio da uradim transplantaciju bubrega, a pregledima su se pokazale određene smetnje oko krvih sudova i srca. To sam rešio stentovima, a to je odložilo transplantaciju. Samim tim oni nisu mogli da čekaju, i idu svojim putem. Želim im sreću", odgovorio je Duško Vujošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Monday, 17.09.2018
11:55

Najviše nedostaje taj drugi šuter sem Bogdana, koji uz njega i Gagija može da igra na dvojci i trojci, a tome je najbliži Todorović. I kao hleb nedostaje plej barem približnih kvaliteta Teodosića. Bogdan može da igra komba, više je nego dobar za tu ulogu, Nedović da ga menja kad Bogdan zbog obaveza u NBA ne može. Jelovac mi se pokazao kao fino rešenje na poziciji 4, uz Bjelicu, a alternativa kad se oporavi Mačvan. Bobi nije potreban, tu su Milutinov, Raduljica, Musli, Luki, Ristić uz Jokića kad bude mogao, sasvim dovoljno. Tu se i u mlađim kategorijama naziru kvalitetna rezerve, tako da na centrima neće biti problema.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
16:45

Bilo bi lepo da se Zagorac vrati u zivot...

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Sunday, 16.09.2018
21:51

Pa i Todorovic, makar na sirem spisku isto kao i njegov imenjak na centru.

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 16.09.2018
22:46

Todorovic centar igra za Crnu Goru.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
16:45

Pa i Dejan Todorovic, makar na sirem spisku isto kao i njegov imenjak na centru koji se zove i preziva Dejan Musli. Od ovoga ne mogu bolje.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Sunday, 16.09.2018
21:50

Koju bre zlatnu medalju, Generale? Inace, nedostaju nam i Teodosic i Musli.

avatar
babaroga
Monday, 17.09.2018
07:58

Sa velikim G? Nema nista od zlata naravno.

avatar
babaroga
Tuesday, 18.09.2018
22:02

A ja mislio da je to neka titula a da je nadimak Davitelj :D

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
16:44

Sa velikim zato sto je rec o nadimku, dabome.