Dupla kruna Zlatibora! Posle AdmiralBet KLS, osvojili i ABA 2 ligu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2022.
22:05
Izvor: Sportske.net

Slavlje i u Skoplju.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Takmičenje u ABA 2 ligi večeras je završeno trijumfom ekipe Zlatibora. Tim iz Čajetine je nedavno osvojio AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije i plasirao se u plej-of Super lige, a večeras je pobedom nad MZT-om u Skoplju rezultatom 78:73 posle produžetka osvojio i ABA 2 ligu. U regularnom toku meča rezultat je bio 72:72.

Podsetimo, još pre finala je postalo jasno da MZT ide u AdmiralBet ABA ligu, a Zlatibor će morati da igra dodatni baraž sa najslabije plasiranom srpskom ekipom (Borac ili Mega), jer Srbija u AdmiralBet ABA ligi ima maksimalnih pet predstavnika.

Ekipa Zlatibora je večeras fenomenalno odigrala prvu četvrtinu, koju je dobila sa ubedljivih 31:11 i izgledalo je da skopljancima preti debakl.

Ali, nisu se domaći predavali, kako se meč bližio kraju su topili prednost Zlatibora i na kraju uspeli da izbore produžetak. Ali, u dodatnih pet minuta, MZT je bio potpuno nemoćan, postigao je samo jedan poen, pa je slavlje srpskog tima moglo da počne.

Dušan Kutlešić je proglašen za najkorisnijeg igrača lige, a večeras je briljirao sa 33 poena, deset skokova i dve asistencije. Kod domaćih, Vojdan Stojanovski 14 poena i osam skokova.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke