Duško Ivanović odabrao, prvak Španije sa ova tri pleja u narednoj sezoni!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.07.2020.
13:38
Izvor: Sportske.net

Pao još jedan potpis u Vitoriji.

EPA-EFE/OMER MESSINGER
EPA-EFE/OMER MESSINGER

Povezane vesti

Baskonija je ovog leta dovela četiri pojačanja, stigli su Kadin Kerington (Ludvisburg), Rokas Giedraitis (Alba), Alek Piters (Efes) i Tonje Džekiri (Asvel), a sada je pao još jedan važan potpis.

Naime, plejmejker Pjerija Henri će ostati u Vitoriji i naredne sezone.

On je odlučio da produži saradnju sa klubom na još jednu sezonu, iako se pisalo da bi mogao da promeni sredinu.

Tako će Ivanović na raspolaganju imati tri odlična organizatora igre naredne sezone, Henrija, Keringtona i Luku Vildozu.

Henri je evropsku karijeru počeo u Gruziji u redovima ekipe Vita iz Tbilisija, potom je igrao za Ulm, Hapoel Eliat, Tofaš i Uniks.

Kao košarkaš tima iz Kazanja odabran je za najkorisnijeg igrača Evrokupa u sezoni 2018/19, što ga je preporučilo Baskoniji.

U sezoni za nama, beležio je 7,9 poena, 3,6 skokova i 3,4 asistencije uz 1,6 ukradenih loptu u Evroligi, dok je u ACB ligi bio još bolji sa 10,6 poena, 3,9 asistencija i 3,4 skokova po meču.

Sa Baskonijom je i osvojio titulu prvaka Španije.

Uprava tima iz "Fernando Buesa" arene je ovog leta produžila saradnju i sa trenerom Duškom Ivanovićem, junakom finala ACB lige Polonarom, kao i centrom Ilimane Diopom.

Klub su napustili Toko Šengelija, Semaž Kriston, Met Džening, koji se povezuje sa Crvenom zvezdom, Ševon Šilds, Majkl Erik i Serhi Garsija, dok su na izlaznim vratima i Džejson Grejndžer i Patrisio Garino, koji je na pragu prelaska u redove Žalgirisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke