Dva lica Dimitrisa Itudisa - U Beogradu kažnjavao, večeras nahvalio igrače

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.02.2017.
21:46
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša moskovskog CSKA naučio je pameti svoje izabranike nakon poraza od Crvene zvezde mt:s u Beogradu, ali je danas pokazao da ume da ume da nagradi dobro izdanje svog tima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su večeras Crvenu zvezdu mt:s u okviru 22. kola Evrolige i tako se revanširali šampionu Srbije za decembarski poraz u "KombankAreni".

"Mislim da smo sveukupno bili bolji tim. Takođe, uspeli smo da odigramo bolju odbranu. Uprkos činjenici da smo primili 80 poena mislim da je naša odbrana bila prilično dobra u drugom poluvremenu" kazao je nakon večerašnje utakmice trener CSKA Dimitris Itudis.

Aktuelni šampion Evrope naneo je desetkovanom sastavu Crvene zvezde mt:s najteži poraz u sezoni (102:80) a Dimitris Itudis je istako da posle večerašnje utakmice malo toga može da zameri svojim igračima.

"Jedina stvar koju bih mogao da zamerim jeste 20 izgubljenih lopti koje dolaze kao rezultat želje da igramo brže. Sve u svemu, 27 asistencija govori kako moj tim želi da igra, timsku košarku, sa dosta dodavanja koja uključuje svakog pojedinca" kazao je Itudis.

Večerašnja utakmica bila je prva koju je u Evroligi odigrao Miloš Teodosić nakon nekoliko mečeva pauze zbog povrede što je činjenica koja je obradovala trenera CSKA.

"Dobro je imati Miloša i Nanda ponovo na terenu tako da ponovo mogu da se vrate u prepoznatljiv ritam. Igrači nisu roboti, suočavaju se sa povredama i postoji proces koji treba da se ispoštuje kada se vraćaju na teren" rekao je Itudis.

Za razliku od decembarskog susreta dva tima kada je zbog poraza kaznio igrače tako što im je zabranio odlazak kućama za praznike, grčki stručnjak je večeras bio pun hvale za svoje izabranike.

"Zabavno je kada su obojica (Teodosić i De Kolo) na parketu uz još neke igrače, poput Nikite Kurbanova, koji je u kontinuitetu igrao dobro ofanzivno i defanzivno na čemu mu čestitam. Semen Antonov je odlično otvorio utakmicu i mnogo nam je značio u defanzivnim zadacima. Petorka koja je završila meč, sa Viktorom Hrijapom koji je ušao sa klupe da pomogne u odbrani, takođe je vredna pomena. Vitali Fridzon takođe zaslužuje pohvale ali i ostali igrači koji su ulazili sa klupe" zaključio je Itudis.

"Armejci" se nakon 22 odigrane utakmice nalaze na drugoj poziciji evroligaške tabele sa skorom 16-6 a narednu utakmicu igraju 23. februara protiv Makabija iz Tel Aviva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke